Uddannelsen til krammecoach hos Per Brændgaard

Krammeterapi: Kærlig berøringsbehandling

Opdatering 01/02/2019: Jeg tilbyder ikke længere krammeterapi. Book et foredrag om kramning eller køb bogen om mindful kramning i stedet for. Se også Krammeordbogen (den er gratis nu).

Jeg har lukket for krammeterapi, da jeg befinder mig i en meget ubehagelig sag som følge af, at en ny, privat krammeveninde misforstod et helt privat møde med mig som en session professionel krammeterapi.

Krammeterapi er kærlig berøringsbehandling med udgangspunkt i dine ønsker, behov og grænser. Forskellige mennesker går til krammeterapi af forskellige grunde. Fælles for alle mennesker er, at fysisk berøring er et fysiologisk behov, der er ligeså vigtigt som mad og drikke. Noget af det særlige ved kærlig berøring er, at det stimulerer hjernens dannelse af krammehormonet oxytocin. Det har en lang række sundhedsfremmende, sygdomsforebyggende og behandlende virkninger. Kærlig berøring er muligvis det mest oversete og tabubelagte område indenfor sundhed. Krammeterapi er en behandlingsform, som jeg selv har opfundet for at imødekomme behovet og bryde den onde cirkel hos de mange danskere, der lider af ensomhed og berøringsmangel — med stress og andre helbredsproblemer til følge. At gå til krammeterapi er en af flere muligheder for at få dækket behovet for kærlig berøring i et berøringsangst samfund.

Kramning er kærlig berøring

Du skal forstå det at kramme som alle former for kærlig berøring. Krammespektret er bredt: fra rent åndelig kramning helt uden fysisk kontakt til krammesex med meget intim fysisk kontakt. Kramning omfatter et bredt spektrum fra helt ikke-seksuel kærlig berøring til det, der i Vesten er blevet kendt som tantra. I modsætning til de fleste former for tantrabehandling, så kan berøringen gå begge veje i krammebehandling. Det centrale og fælles er ved alle former for mindful kramning, at berøringen er drevet af kærlig-venlighed (spirituel kærlighed). Mindful kramning understreger, at metoden tager afsæt i mindfulness, det vil sige din og alle andres menneskers medfødte evne til at være bevidst, mærke efter og kommunikere. Det er dit eget ansvar at mærke og kommunikere dine grænser i alle sammenhænge. Hvis du ikke er i stand til det, så er hverken krammeterapi, krammeklub eller krammevenner noget for dig. Du bør i det hele taget afholde dig fra intimt samvær med andre mennesker, da din manglende evne til at mærke og kommunikere dine grænser i givet fald kan krænke både dig selv og den anden person. Og med den for tiden herskende retspraksis så kan du risikere at sætte et andet menneske i fængsel i over et år for voldtægt, hvis du ikke kan mærke og kommunikere dine grænser. Det betyder også, at arbejdet som krammeterapeut er særdeles risikabelt, sådan som kulturen og retssystemet fungerer nu. Man kan kun håbe, at det vil ændre sig, efterhånden som kendskabet til kramning stiger, og misforståelserne bliver udryddet.

Ro & Energi — Yin & Yang

Krammeterapi omfatter i de fleste tilfælde ingen form for fysisk seksuel berøring, men der kan ske udvikling lyst og energi (sædvanligvis som energimassage/energisex med tøj på). Hvis begge parter ønsker det, så kan der teoretisk set også indgå forskellige grader af nøgenhed og fysisk seksuel berøring (som i tantra i øvrigt). Ligesom i alle andre mellemmenneskelige relationer der starter med et langt, helhjertet, nærværende kram. Krammet kan gå i retning af ro og healing og/eller i retning af lyst og energi. De to aspekter i kramning — Ro & Energi — er ideelt set hinandens forudsætninger. Roen forstærker energien, og energien forstærker roen. De er hinandens forudsætning som yin og yang. Det spirituelle sigte med krammeterapi og mindful kramning i det hele taget tager afsæt i taoistisk teori om vækkelse af den seksuelle energi (jing) med henblik på at transformere den til livsenergi (chi) og videre til spirituel energi (shen). Den vitale livsenergi er ifølge taoistisk-kinesisk medicin fundamentet for al sundhed. Den spirituelle energi giver dig power til at trænge igennem den materielle verden og indse din sande natur som ånd. Disse koncepter kan være vanskelige for de fleste traditionelt tænkende danskere at forstå, så jeg vil anbefale, at man hører godt efter, inden man indleder intim kontakt med nogen, der har bevæget sig ud af boksen. Hvis du har lettere ved at forstå det ved at kalde det noget andet end ‘kram’, så gør du bare det.

Sådan bliver du klient

Du er min klient, når vi har aftalt, at du er min klient. Det omfatter, at du booker tider og betaler for behandlingen fra gang til gang. Du er ikke min klient, hvis du udelukkende er med i min private krammeklub, eller hvis vi er private krammevenner. I de sidste to tilfælde er vores relation 100 % privat og uden krav om betaling.

En individuel session krammeterapi varer 1 time og koster 600,- kr. Der er mulighed for både kortere og længere krammesessioner efter aftale.

Jeg modtager krammeklienter efter forudgående aftale på Willemoesgade 31, 4. th., 2100 København Ø.

Jeg tilbyder en gratis forsamtale til alle interesserede, hvor jeg kan give dig mere information og besvare dine evt. spørgsmål. Det er også en mulighed for, at vi kan vurdere vores indbyrdes krammekemi, inden vi aftaler yderligere.

Book en tid: mail@perbraendgaard.dk eller tlf./sms 26 25 20 10.

Mere om behandling