Østerbro Krammeklub

Krammeterapi, healing og massage

Krammeterapi er kropsbehandling med nærværende, kærlig berøring. Det foregår som individuelle sessioner, hvor du bliver krammet af mig i en healende ånd af mindfulness og heartfulness. Kramningen kan foregå på mange forskellige måder med hele kroppen, stående, siddende og liggende og altid med en høj grad af bevidsthed. Du må gerne kramme igen, men der er 100 % fokus på din healingsproces. Alt foregår med tøj på med klar kommunikation om grænser.

Krammeterapi virker bedst, når begge parter er trænede i mindfulness, dvs. som mindful krammeterapi eller som terapeutisk krammemeditation. Mindfulness kan også udvikles fra gang til gang til og forstærkes ved at starte med en guidet mindfulness-meditation uden berøring. Heartfulness er et andet ord for kærlig-venlighed eller ubetinget/spirituel kærlighed.

Krammeterapi kan også foregå som energimassage, hvor du som klient blot skal slappe af og tage imod.

Krammeterapi som oxytocin-behandling

Krammeterapi øger hjernens naturlige dannelse af krammehormonet oxytocin. Forskning har vist, at oxytocin modvirker bl.a. stress, inflammation, smerter, overspisning, væskeophobninger, muskelspændinger, søvnproblemer, indlæringsproblemer, angst, depression, autisme, skizofreni, forhøjet blodtryk, lavt selvværd, social isolation og nedsat lyst og evne til sex.

Mange sygdomme, der aktiveres eller forværres af stress, kan behandles med oxytocin, da det er det primære hormon, der reducerer stress og øger organismens stressrobusthed.

Sundhedsvirkninger af berøring og oxytocin

Krammehealing mod overvægt

Krammehealing er krammeterapi til kvinder med overvægt, hvor klienten ligger skiftevis på ryggen eller på maven og tager imod behandlingen som ved massage. Behandlingen består i intuitiv, healende berøring. Berøringen er let og behagelig. Krammehealing sigter mod at udvikle kropsbevidsthed, energiflow, kropsglæde og intutiv indsigt i hvad overvægten dybest set handler om.

Taoistisk energimassage

Krammeterapi kan i lyset af kinesisk (taoistisk) medicin også bruges som en behandlingsmetode til at øge organismens vitale livsenergi, chi. Det sker ved det bevidste møde mellem den maskuline og den feminine energipol. Nøgenhed og fysisk sex er unødvendigt for at udvikle denne sygdomsbekæmpende livsenergi, når det foregår med en høj grad af bevidsthed og fokus på det subtile i berøringen.

Energimassage er en behandlingsmetode til at fremme chi (livsenergi) via jing (seksuel energi). Jeg har bedst erfaring med give energimassage til kvinder. Det foregår helt konkret ved, at du ligger på maven eller ryggen på en madras. Du skal bare slappe af, trække vejret og være bevidst. Energimassage er intuitiv massage, hvor jeg tuner mig ind på din energi og via bevidst, let berøring (især af ryggen) hjælper dig til at forløse og transformere indespærret energi. Du kan også opfatte det som en form for light tantramassage, hvor alt foregår med tøj på. Alt dette kan være en integreret del af en session med krammeterapi.

I buddhistisk tradition virker selve intentionen af kærlig-venlighed (som al krammeterapi tager afsæt i) healende i sig selv. Det bekræftes af vestlig forskning i betydningen af selve relationen mellem terapeut og patient på tværs af mange forskellige helbredsproblemer. Krammeterapi kan betragtes som en kropsliggjort form for kærlig-venlighed.

Tal med din læge

Krammeterapi er alternativ behandling, der kan komplementere konventionel behandling af nogle sygdomme og lidelser og dermed øge den samlede behandlingsvirkning.

Krammeterapi er ikke psykoterapi, men det kan være et godt supplement til psykoterapi.

Tal med din læge, hvis du er i tvivl, om krammeterapi kunne være noget for dig.

Alt foregår med tøj på i en tryg atmosfære med klare grænser.

OBS: Krammeterapi er et professionelt møde uden romantik og erotik. Den “seksuelle” del, som kan indgå i krammeterapi, handler udelukkende om seksuel energi og foregår helt uden fysisk sex. Set udefra er det blot kram eller let massage med tøj på.

Sådan foregår det i praksis

Krammeterapi foregår som en blanding af samtale, guidet meditation og bevidst berøring. Første session består sædvanligvis udelukkende af samtale. Ved langvarige sessioner foregår berøringen liggende på en madras, da det er mest behageligt og giver bedst mulighed for at synke ned i krammet dybe, stille ro.

Jeg tilbyder krammeterapi til både kvinder, mænd, par og grupper. Jeg tilpasser det konkrete indhold i hver session til klientens ønsker og forudsætninger og altid efter forudgående information og samtale. Mit eneste krav til dig som krammeklient er, at du har en god personlig hygiejne og ikke møder op og lugter dårligt af sved, parfume eller tobaksrøg. Det er også en fordel, hvis du er iklædt noget tøj, som det er behageligt at blive rørt igennem. Jeg stiller samme krav til mig selv. Derudover skal du ikke forberede eller medbringe noget særligt.

Muligheder, priser og booking

Individuel session:

  • Kort session, 15 min.: 200 kr.
  • Lang session, 60 min.: 600 kr.

Gruppesession (2-10 deltagere):

  • 1 time: 1.000,- kr.
  • 2 timer: 1.500,- kr.
  • 3 timer: 2.000,- kr.

Jeg modtager klienter på Østerbro i København mandag-søndag både dag og aften. Kun efter forudgående aftale.

Adresse: P. Brændgaard, Willemoesgade 31, 4. th., 2100 København Ø.

Ring, SMS eller send mig en e-mail, hvis du vil booke en tid, eller hvis du har spørgsmål om noget:

Tlf./SMS: 26 25 20 10

E-mail: mail@perbraendgaard.dk

Mere info om behandling

 

 

 

 

%d bloggers like this: