Bevidst sundhed

Øget bevidsthed er altid første trin i holistisk sundhedsfremme. Det er den menneskelige bevidsthed, der gør det muligt at skelne mellem mere og mindre sunde valg samt mellem ægte og falsk sundhed. Man kan leve sundt på uendeligt mange forskellige måder. Den enkeltes bevidsthed gør det muligt at finde de rigtige veje og tage de rigtige små skridt på den sundhedskurs, der er rigtig for den enkelte nu. Bevidstheden er samtidig den faktor, der oftest bliver overset i det herskende syn på sundhed. Det skyldes bl.a., at det herskende syn på sundhed er drevet af magthaveres begær efter at udøve magt og af den enkeltes eksistentielle angst ved at blive bevidst.

Det primære formål med både foredrag om sundhed og individuel sundhedscoaching er derfor altid at øge bevidstheden. Først når bevidstheden er øget, giver det mening at dykke ind i det konkrete indhold.

Det er både menneskeligt at være bevidst og at blive ubevidst igen. Det vigtigste formål med enhver form for hjælp til at øge sundheden er — igen og igen — at hjælpe til at slå autopiloten fra og bevidstheden til. Hen ad vejen vil man så blive mere og mere bevidst og leve sundere og sundere på sin helt egen måde. Det skaber sundhed på en humanistisk, bæredygtig og effektiv måde.

bevidst sundhed

:: Ernæring og sundhed med mere

%d bloggers like this: