Per Brændgaard har skrevet Danmarks første tykkeguide til BT

Danmarks første tykkeguide: bliv tyk og glad nu!

Jeg har skrevet Danmarks første tykkeguide. Du kan læse den på BT.dk nu.

Der er masser af slankeguides til folk, der ønsker at blive slanke. Men der har manglet en tykkeguide, til folk der ønsker at blive tykke og glade. Guiden er også til dig, der allerede er tyk, men blot mangler at blive glad ved det. Det er på den måde en holistisk tykkeguide, da den både handler om at gå op i vægt og op i glæde over kroppen, som den er.

Tykkeguide med tre simple råd

Tykkeguiden består af disse tre råd:

  1. Fedt er fedt!
  2. Spis dig tyk og sund
  3. Kram med en, der nyder din krop

Sul er sundt

Det er sundt og smukt at have noget sul på kroppen. Fedtdepoterne kan selvfølgelig også blive så store, at det går ud over den fysiologiske sundhed. Men så længe du holder dig fysisk aktiv, så tager du ikke skade af at være lidt tyk. Det giver noget at stå imod med, hvis du pludselig skulle blive syg, eller hvis du kommer i en kritisk situation med mangel på mad. Kroppens fedtdepoter er en slags indbygget madpakke, som du altid har med til nødsituationer.

Slankekure øger risikoen for at dø

Forskning har vist, at slankekure øger risikoen for at dø med 15 %. Hvis du ikke tror på det, så kan du selv læse studiet A review and meta-analysis of the effect of weight loss on all-cause mortality risk.

Slankekure er fysiologisk farlige af mindst to grunde:

  1. De tømmer fedtdepoterne så hurtigt, at de frigjorte fedtsyrer og miljøgifte i fedtdepoterne forvolder skade på kroppen under vægttabet
  2. Man tager hurtigt på igen efter kuren, og fedtet har da en tendens til at sætte sig mere usunde steder i kroppen, end der hvor det sad før kuren

Langsom vægtændring er sundt

Hvis du vil regulere din vægt på en sund måde, så gør det langsomt. Det gælder uanset, om du følger en tyggeguide eller en slankeguide.

Jeg har i øvrigt også lavet min egen, nye slankeguide, som jeg nu tilbyder som et 12 ugers online slankekursus. Her hjælper jeg dig til at blive slank på en sund og bæredygtig måde. Den er 100 % fri for slankekur.

Per Brændgaard har skrevet Danmarks første tykkeguide til BT