Cacao på havregryn

Derfor virker ceremoniel cacao

Har du også mærket virkningerne af ceremoniel cacao? Det biologiske fundament for oplevelserne under en cacaoceremoni er cacaoens naturlige indhold phenylethylamin (PEA), anandamid, theobromin og magnesium. Såkaldt ceremoniel cacao har formentlig et højere indhold af disse stoffer. PEA fremmer en euforisk sindstilstand. Anandamid virker som cannabis på cannabinoidreceptorerne i hjernen. Theobromin udvider blodkarrene og kvikker op. Magnesium virker afslappende. Velbekomme.

Cacao på havregryn er også godt

Den psykosociale kontekst spiller helt sikkert også en rolle for oplevelsen. Jeg vil heller ikke udelukke, at der faktisk findes en cacaoånd… Verden er (heldigvis) mere, end videnskaben kan forstå.

Selv foretrækker jeg bare at hælde lidt rå cacao nibs på mine havregryn. Dem køber jeg i en af mine lokale helsekostbutikker.

Skriv et svar