Drik dig rolig

Drik dig rolig med grøn te og alkoholfri øl.

Almindelig te (både sort og grøn te) indeholder stoffet teanin, der afbalancerer og beroliger hjernen. Teanin har faktisk den samme virkning på hjernebølgerne, som meditation har. Det stimulerer alfa-bølgerne i hjernen. En kop varm te virker næsten lige så godt som et langt varmt kram.

Sort te indeholder også koffein, men effekten føles alligevel helt anderledes end kaffe. Det er fordi, te både indeholder koffein og teanin. Teanin ændrer virkningen af koffein, så den bliver mere mild og harmonisk – og mindre speed-agtig. Grøn te indeholder mindre koffein end sort te, så der er endnu mere teanin i forhold til koffein. Grøn te er derfor den mest beroligende og afbalancerende te. Kamillete virker også beroligende, selvom det rent botanisk faktisk slet ikke er teplanten. Men det kan man jo være ligeglad med og bare nyde de anxiolytiske (angstdæmpende) stoffer i kamilleplanten.

Jeg anbefaler folk, der døjer med stress, uro, søvnbesvær eller angst at drikke en øl hver dag. Øl er baseret på humle, og humleplanten indeholder en række forskellige stoffer med beroligende virkninger på hjernen. Humlestofferne er desuden gavnlige for kroppen. Pilzner alkoholfriAlkohol virker også beroligende, og det kan være ok sundt for mange at drikke øl med alkohol. Men i de fleste tilfælde, så er alkoholfri øl det sundeste valg samlet set. De fleste, der drikker for meget alkohol, hvad end det er i form af øl, vin eller spiritus, gør det netop, fordi alkohol virker afslappende på hjernen. Du kan få samme effekt på en sund måde ved at skifte til alkoholfri øl og supplere med en god kop te. Smag dig frem.

Udvalget af både te og alkoholfri øl i almindelige supermarkedet er steget markant i de sidste par år. Vælg både te og øl, som du synes smager rigtig godt. Velsmag og nydelse virker nemlig afstressende i sig selv ved at øge dannelsen af opioider i hjernen.

Bliv kostvejleder og lær mere om drikkevarer og sundhed.

 

Skriv et svar