Energisex i tre trin

Energisex er essensen af det, der noget misvisende her i Vesten er blevet kendt som “tantra”.

Seksuel sundhed er en integreret del af holistisk sundhed, og energisex fokuserer målrettet på energikomponenten af sundhed.

Her er min guide til at udvikle energisex i tre trin.

TRIN 1: MÆRK DIN KROP — OG ELSK DEN!

Alt for mange, især kvinder, føler for meget had og for lidt kærlighed til deres krop. Det blokerer for lysten, sanseligheden og energien. Trin 1 er derfor at elske kroppen, præcis som den er nu. Krammehealing — helt uden sex — er en effektiv metode til at udvikle sanselig kropsbevidsthed og ny kærlighed til kroppen.

TRIN 2: NYD DIN LYST

Trin 2 omfatter, at du mærker og accepterer den sanselige/seksuelle lyst og nydelse fuldt ud — uden at begynde at handle fysisk seksuelt på den. Det kan rent fysisk foregå som kram med tøj på med øget bevidsthed om den subtile berøring. Stadigvæk helt uden sex i konventionel forstand. Det handler også om at bevidsthed i hverdagen om disse dele af livet. Målet er at udvikle indsigt i bl.a.:

  • Den lyst, der allerede er der og dens foranderlige natur fra øjeblik til øjeblik
  • Indre og ydre faktorer der øger eller reducerer lysten
  • Lyst er en følelse, man kan være med uden at handle på
  • Lyst/begær er noget andet end nydelse/sensualitet
  • Glæden ved mere nydelse/ro og mindre lyst/action

Det er dybest set en mindfulness-praksis.

Trin 3. Slip energien fri

Du er nu ved at være klar til at begynde at arbejde direkte med energierne.

Med ‘energi’ mener jeg den energi, der opstår, når det maskuline og det femine aspekt mødes. Det kan sammenlignes med et fysisk batteri, hvor der opstår elektricitet i spændingen mellem pluspolen og minuspolen.

Energisex kan foregå fuldt påklædt uden berøring af kønsdele. For den uindviede iagttager er det stadigvæk blot to mennesker, der krammer eller på anden vis har blid og kærlig berøring med hinanden. Det ligner ikke sex. Energisex kan også forenes med forskellige grader af fysisk sex, hvis begge parter måtte ønske det.

Energisex

 

 

:: Ernæring og sundhed med mere

%d bloggers like this: