Per Brændgaard er uddannet cand. scient. i human ernæring (Københavns Universitet 1999) og ernærings- og husholdningsøkonom (Ankerhus Seminarium 1994) med speciale i overvægt. De første mange år af hans arbejdsliv beskæftigede han sig udelukkende med ernæring og overvægt indenfor forskning, udvikling, formidling, foredrag, undervisning og vejledning – og det er stadigvæk centralt i hans virksomhed som selvstændig.
Han har været med til at udvikle to nye metoder, der gør det muligt at gå ned i vægt uden slankekur, spiseforstyrrelser og madstress:
- Små Skridt-metoden udviklede han i samarbejde med Sundhedsstyrelsen.
- Mindful Spisning-konceptet udviklede han i samarbejde med psykolog og mindfulness-lærer Uffe Damborg.
Han har også indgående kendskab til bl.a. disse emner:
- Psykologien i mad og vægt
- Håndtering af overspisning
- Evidens og holdninger om kosttilskud
- Udvikling af intuitiv spisning
- Kunsten at være på slankekurs i stedet for slankekur
- Kunsten at spise sundt uden at lave mad
- Ændring af kostvaner ved hjælp af mindfulness