Ernæring

Ernæring er mit primære fag. Jeg har haft en brændende interesse mig for mad og sundhed, siden jeg var teenager. Jeg læste alt om ernæring på Silkeborg Bibliotek, og jeg tog den mest ernæringsorienterede linje i gymnasiet (idræts-matematisk linje). Derefter studerede jeg først til ernærings- og husholdningsøkonom (1994) og siden til cand.scient. i human ernæring (1999).

Siden jeg blev færdig med min grunduddannelse i ernæring og sundhed i 1994 har jeg arbejdet med disse emner indenfor ernæring:

  • Overvægt. Jeg var ansat som ernæringskonsulent på forskningsprojektet indenfor ernæring og overvægt fra 1994-1999.
  • Populærformidling. Jeg var freelance skribent på mange forskellige medier fra 1995-2016. Mit speciale var at formidle kompliceret viden om ernæring på en forståelig, brugbar og underholdende måde til helt almindelige mennesker.
  • Kommunikationsrådgivning. Jeg var ernærings- og kommunikationsrådgiver i et PR-bureau i tre år fra 2000. Her rådgav jeg bureauets kunder, som ofte var store fødevare- eller medicinalvirksomheder, om emner i spændingsfeltet mellem ernæring og kommunikation.
  • Uddannelse. Jeg har været tilknyttet to forskellige uddannelsessteder, der tilbyder uddannelsen til professionsbachelor i ernæring og sundhed, hvor jeg arbejdede med undervisning og uddannelsesudvikling. Jeg har også været ansat hos en privat kursus- og uddannelsesudbyder, hvor jeg arbejdede med de samme områder.

Overvægt og overspisning er de ernæringsfaglige emner, som jeg har mest erfaring med at hjælpe mennesker ud af. Jeg har en særlig interesse for de psykologiske aspekter ved ernæring, og jeg har i den forbindelse udviklet en dansk udgave af konceptet mindful eating i samarbejde med psykolog og meditationslærer Uffe Damborg. Jeg har også udviklet små skridt-konceptet i samarbejde med Sundhedsstyrelsen. Jeg interesserer mig også for de sociologiske og politiske aspekter ved ernæring.

I mit arbejde som personlig kostvejleder fokuserer jeg på individuel ernæring. Det omfatter både de psykologiske og de ernæringsfysiologiske aspekter ved ernæring. Målet er at optimere den enkeltes sundhed ved hjælp af ernæring. Her arbejder jeg især med individuelle kostråd og kosttilskud. Det er både videnskabens og min erfaring, at optimal kost er et meget individuelt anliggende. Den optimale kost er skræddersyet til den enkelte både fysiologisk og psykologisk. Stress, overfølsomheder og psykiske lidelser er eksempler på udbredte sundhedsproblemer i dagens Danmark, der kan forbedres med individuelle justeringer i kost og tilskud.

Jeg er også optaget af at gøre op med myter om ernæring. For eksempel myten om at det er nødvendigt for alle at lave mad selv fra bunden. Eller myterne om de mange overdrevne og modstridende regler om sund kost, der fører til madstress og forvirring.

SÅDAN KAN JEG HJÆLPE DIG

Her er links til mere information om de forskellige måder, hvorpå jeg kan hjælpe dig med dine udfordringer indenfor kost og ernæring:

Læs min ernæringsblog

Book en tid til kostvejledning

Book et foredrag om sund kost

Download ‘Revision af de officielle kostråd’ (gratis e-bog)

Download ‘Otte meditationer: Instruktion i mindful spisning’ (lydfiler)

Ernæring

Kostvejledning i Aftenshowet på DR1

 

%d bloggers like this: