Ernæringsdebatten er en kamp om penge

24.04.2018

En af de klassiske kampe i ernæringsdebatten i Danmark er mellem Landbrug & Fødevarer på den ene side (inkl. hele den animalske fødevareindustri) og helsebranchen på den anden side (inkl. kosttilskudsproducenter, helsekost og nu også de veganske fødevareproducenter).

Jeg vil ikke nævne nogle navne, men det burde være let for enhver, der følger debatten, at se, hvem de forskellige aktører/eksperter repræsenterer.

Det er dybest set en kamp om penge; forbrugernes penge til mad og sundhed. Ikke bare i Danmark, men på globalt plan. Og der er tale om MANGE penge!

I den forbindelse glemmer vi, hvad ernæring egentlig handler om, nemlig optimering af det enkelte individs indtagelse af næringsstoffer.

Jeg spår, at “helsekrigen” (læs: kampen om pengene) vil fortsætte i uendeligt lang tid, så længe vi har et kapitalistisk samfund med markedsøkonomi.

Jeg vil anbefale alle at hæve sig lidt op i metaperspektiv og se debatten gennem økonomiske, politiske og mediemæssige linser. Det er befriende og gør debatten underholdende at følge – og for nogle af os også deltage aktivt i.

PS: Jeg modtager gerne bestikkelse fra alle, der vil have mig til at mene noget bestemt om noget. Vi kan kalde det foredragshonorar i stedet for bestikkelse. Det lyder pænere.

PPS: Jeg kan hurtigt ændre mening, så jeg modtager gerne bestikkelse fra virksomheder med indbyrdes modstridende interesser. Det er bare lidt bøvlet at administrere i praksis, og det kan gå lidt ud over min troværdighed. Men fuck det: penge frem for alt!

Tilmeld
Besked om