Human ernæringsterapi

Ernæringsrådgivning

Jeg tilbyder ernæringsrådgivning til individer, grupper og organisationer. Mit speciale er hjælpe mennesker, der døjer med madstress, overvægt og/eller overspisning. Ernæringsrådgivning foregår som samtaler om både de fysiologiske og de psykologiske aspekter ved mad og sundhed. Altid med fokus på den enkeltes klients ønsker, udfordringer og proces.

ERNÆRINGSRÅDGIVNING MOD OVERVÆGT, OVERSPISNING OG MADSTRESS

Ernæring har fundamental betydning for alle menneskers sundhed. Jeg har specialiseret mig i at hjælpe mennesker, der døjer med en eller flere af disse tre udbredte ernæringsproblemer i dagens Danmark:

  • OVERVÆGT. Overvægt er, når fedtdepoterne er blevet så store, at det forringer den fysiske, den mentale eller den sociale sundhed. Grænsen for overvægt er forskellig fra person til person. Ernæringsrådgivning mod overvægt fokuserer på at fjerne årsagen til overvægten, så man kan blive naturligt slank. Slankekure er aldrig en del af løsningen på overvægt, men det er ofte en del af problemet, idet overvægt øger risikoen for slankekure. Årsagen til overvægt er individuel, og vi finder ud af det sammen — med små skridt på din Temaermåde i dit tempo.
  • OVERSPISNING. Overspisning er, når man spiser mere, end man er fysisk sulten til. Hvis man gør det ofte, så kan det føre til overvægt. Overspisning kan også være et problem i selv, da man får det dårligt både fysisk og psykisk efter hvert anfald. Overspisning forekommer i mange former og grader, inklusiv de to kliniske former: bulimi (overspisning efterfulgt af opkastning, motion eller slankekur) og Binge Eating Disorder (tvangsoverspisning uden opkast eller lignende bagefter).
  • MADSTRESS. Madstress er, når råd og regler om mad bliver så rigide, forvirrende eller selvmodsigende, at det bliver en betydelig kilde til stress i hverdagen. Det kan handle om mad i forhold til at være sund, slank eller rigtig på anden vis. Madstress findes i mange former og grader, bl.a. som den kliniske spiseforstyrrelse ortoreksi (sygelig sundhedsfanatisme). Ortoreksi kan i øvrigt også omfatte rigide regler om motion, krop og træning.