Holistisk ernæringsterapi

Holistisk ernæringsterapi fokuserer på samspillet mellem kost og psyke med henblik på at hjælpe mennesker, der døjer med overvægt, overspisning og relatererede sundhedsproblemer.

Peer Brændgaard tilbyder holistisk ernæringsterapi mod overvægt og overspisning til klienter i privat praksis centralt på Østerbro i København.

Han modtager supervision i de psykologiske aspekter ved arbejdet som ernæringsterapeut af specialpsykolog Annette Elkjær Ellermann.

Ernæringsterapi foregår som samtaler med fokus på samspillet mellem mad og psyke. Formålet er at hjælpe den enkelte klient til at finde en farbar og effektiv vej ud af problemet.

Behandlingen tager udgangspunkt i Små Skridt-metoden og Mindful Spisning-konceptet. Du vil ikke blive kontrolvejet, du vil ikke få udleveret nogen umulig kostplan, og du vil ikke blive presset på en ny slankekur. Du vil i stedet få effektiv hjælp til selvhjælp, så du kan finde den slankekurs, der er effektiv og bæredygtig for dig. Måske behøver du slet ikke gå ned i vægt; måske er det nok at satse på ligevægt med fokus på sundhed.

Ernæringsterapi omfatter også kostvejledning med forslag til konkrete ændringer i de nuværende spisevaner og madvalg samt rådgivning om kosttilskud, hvis det er relevant.

Brændgaard tilbyder også individuel ernæringsrådgivning om andre sundhedsmæssige formål:

  • Behandling af madstress (stress af strenge madregler) og ortoreksi (sygelig sundhedsfanatisme)
  • Optimering af immun- og inflammationsforsvaret i relation til covid-19, vaccineskader, aldring, etc.
  • Optimering af hjernefunktion i relation til stress, angst, OCD, depression og mental præstationsevne

Ernæringsterapi i stedet for slankekur

Mange, der døjer med overvægt eller overspisning, prøver at kurere problemet med en slankekur – ofte mange forskellige slankekure over en årrække. Resultatet er i de fleste tilfælde, at man tager på og overspiser endnu mere efter kuren. Det betyder, at slankekure reelt forværrer problemet – især hos personer med meget stress i tilværelsen.

Holistisk ernæringsterapi foregår enten med personligt fremmøde i Peer Brændgaards private praksis (P. Brændgaard, Willemoesgade 31, 4. th., 2100 København Ø) eller på afstand via Zoom eller telefon.

Det er forskelligt fra person til person, hvor mange samtaler og hvor lang behandlingsperiode der skal til. Man kan ofte opnå et godt resultat med et forløb bestående af fem sessioner fordelt over 5-12 uger.

Økonomi, priser og betaling

Kontakt & Booking

Ernæring per Brændgaard

Personlig rådgivning