Foredrag: Lille Per i Mørkeland møder Store Peer i Lyset

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 06/12/2022
19:00 - 21:00

Lokation
P. Brændgaard | Willemoesgade 31, 4. th. | 2100 København Ø

Kategori Ingen Kategori


Lille Per i Mørkeland møder Store Peer i Lyset

Peer Mikkel-Deepson Brændgaard sætter fokus på et af tidens største og mest tabubelagte emner: pædofili.

Peer fortæller åbenhjertigt om sine egne oplevelser som barn i et pædofilt miljø i Jylland, og hvordan traumerne stadigvæk påvirker ham i dag som 51-årig. Det er barske fortællinger fra barnets perspektiv, der gør det muligt for tilhørerne bedre at forstå, hvordan det kan opleves som barn at blive udsat for pædofili. Det er nemlig ikke altid, som man forestiller sig. 

Uden at gøre sig selv til ekspert på området, formidler Brændgaard også forskningsbaseret viden om pædofili, der giver en mere nuanceret forståelse af det ubehagelige fænomen med seksuel mishandling af børn og den relaterede vold og trusler. Foredraget lægger op til debat om nye måder til at forebygge, at børn bliver udsat for den slags traumer.

Peer Brændgaard har også undersøgt, om der er noget om snakken om, at der findes netværk af pædofile blandt magteliten, og hvilken rolle det seksuelle misbrug af børn kan spille i de kredse. Hans egne ubehagelige barndomsminder omfatter også erfaringer fra det miljø.

Voksne, der mishandler børn seksuelt, er ofte, men ikke altid pædofile i klinisk forstand. Forskning har vist, at der også kan være andre motiver, der driver voksne til seksuel omgang med små børn, selvom de voksne ikke er pædofile. Det kan bl.a. handle om substitut, magt, familietraditioner og ritualer i visse politiske og religiøse kredse. Foredraget kommer også rundt om, hvordan synet på pædofili har forandret sig gennem historien frem til i dag.

Foredragets pointe er, at mere åbenhed om pædofili kan forebygge, at nye børn bliver ramt, at de allerede ramte får bedre hjælp, og at pædofile voksne opsøger behandling i erkendelse af, at deres lyster gør skade, hvis de leves ud. Det er let at hade de pædofile, men det er måske mere gavnligt at acceptere, at fænomenet findes og så anerkende de ansvarlige pædofile, der opsøger behandling, inden de ødelægger et barns liv ved at udleve den syge fantasi. Pointen er, at man godt kan have medfølelse med noget, man samtidig fordømmer og tager afstand fra på det kraftigste. Det er samtidig vigtigt med meget mere fokus på, hvordan sex med børn tilsyneladende bliver systematisk brugt af efterretningstjenester og kriminelle som afpresningsmiddel.

Brændgaard er forfatter til gysereventyret ‘Lille Per i Mørkeland‘, der følger et barns oplevelser ved at vokse op i et pædofilt miljø. Foredraget indeholder også oplæsning fra bogen, der er skrevet fra barnets perspektiv. 

Foredraget er uegnet for børn!

Pris: dana-betaling

Begivenheden på Facebook

Tilmelding

Tilmeldinger er lukket til denne event.


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.