Faglig biografi

Per Brændgaard (f. 1971) er cand. scient. i human ernæring med 25 års professionel erfaring som formidler og udvikler indenfor human ernæring og holistisk sundhed.

Han er forfatter til flere bøger – herunder flere i samarbejde med Sundhedsstyrelsen, Hjerteforeningen og psykolog og meditationslærer Uffe Damborg – bl.a. ‘Små skridt til vægttab – der holder‘, ‘Mindful spisning – Vægttab med nærvær og nydelse’ og ‘Spis som du vil’.

Per Brændgaard har tidligere været ernæringskonsulent på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, konsulent og underviser på Center for Forskning i Eksistens og Samfund ved Sociologisk Institut på Københavns Universitet, specialkonsulent og underviser på ernærings- og sundhedsuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole, konsulent for ernærings- og sundhedsuddannelsen på Professionshøjskolen Absalon, højskolelærer på Suhr’s Højskole samt innovations- og kommunikationschef på At Work Skolen.

Han har også arbejdet for en række medier som freelance skribent indenfor ernæring og sundhed siden 1995, bl.a. Jyllands-Posten, Politiken, Danmarks Radio, Ekstra Bladet, B.T., I Form, Femina, Alt for Damerne, Euroman, Samvirke, Netdoktor, Workout & Fitness samt Dit Lægemagasin.

Med base på Østerbro i København arbejder han i dag som selvstændig blogger, foredragsholder, underviser, coach og konsulent. Han er også engageret i politik og spiritualitet, ligesom han bruger sit eget private liv til at gøre foredrag m.m. menneskeligt nærværende og relevant.

Som selvudnævnt sundhedsliberalist brænder han for at befri mennesker fra unødvendige sundhedsregler og inspirere den enkelte til at finde sin egen sunde kurs.

Per Brændgaard har en udpræget eksperimenterende tilgang til sundhed, verden og livet generelt. Han tænker ud af boksen, og han er ikke bange for at gå imod strømmen, hvis det tjener et højere formål. Han elsker en god debat, hvor han bestræber sig på at forene nytænkning med fakta.

Mere info:

Sundhed med frihed