Fem fordele ved sesamsmør

22 jan

Sesamsmør (tahin) er meget sundere smørelse på brød end almindelig smør. Hvis du plejer at bruge mælkesmør på brødet, så kan du blive meget sundere ved at skifte til sesamsmørtahin. Det er sundt for alle på nær dem, der er allergiske over for sesam.

Her er fem fordele ved at gå over til sesamsmør på brød:
1.    Indeholder mange kostfibre (tarmens sundhed)
2.    111 gange mere protein (muskelopbygning)
3.    6 gange mindre mættet fedt (kolesteroltal)
4.    2½ gange mere E-vitamin (antioxidant)
5.    Meget mere magnesium og selen (vigtige mineraler for hjertet)

Tahin bliver bl.a. produceret af Urtekram og sælges i de fleste supermarkeder. Den findes i både en saltet og en usaltet udgave. Den usaltede er den sundeste, da de fleste danskere har godt af at skære ned på saltet.

Næringsindhold pr. 100 g i tahin vs smør:

Energi: 650 vs 730 kcal
Fedt: 58,0 vs 82,5 g
– heraf mættede fedtsyrer: 8,1 vs 53,4 g
Kostfibre: 12,8 vs 0 g
Protein: 22,2 vs 0,2 g
B1-vitamin: 0,79 vs 0,007 mg
E-vitamin: 5,0 vs 1,9 α-TE
Magnesium: 351 vs 1,6 mg
Selen: 24,4 vs 0,5 µg

Kilde: Fødevaredata ver.2, DTU Fødevareinstituttet

No comments yet

Leave a Reply