Foredrag om hudsult, kramning og oxytocin

Foredrag med Per Brændgaard

HUDSULT

Kram dig sund, slank og fri for stress

Bevidst berøring er det manglende led i den sunde livsstil hos mange danskere. Ligesom man kan være sulten efter mad, så kan man også være sulten efter berøring. Denne hudsult er helt naturlig. Det gælder så blot om at dække behovet for berøring på en måde, der er effektiv, sund og realistisk for den enkelte.

Per Brændgaard er cand.scient. i human ernæring og fortæller i dette foredrag om de sundhedsmæssige virkninger af fysisk berøring og forskellige strategier i hverdagen til at få stillet hudsulten. Der vil være noget for enhver smag. Også til dig, der absolut ikke har lyst til at kramme med fremmede. Du vil høre om de forskellige berøringstyper og derigennem finde frem til den berøringsmetode, der passer bedst til dine præferencer og muligheder.

Per Brændgaard giver en oversigt over, hvad forskningen har vist om virkningerne af berøring og af krammehormonet oxytocin. Forskningen viser, at kuren mod stress er lige ved hånden for dem, der tør. Oxytocin er det overordnede hormon, der reducerer stress og øger modstandskraften mod stress. Fysisk berøring er nødvendig for at danne nok af dette anti-stress-hormon. Noget så enkelt som et langt kram kan være en effektiv og gratis modgift mod stress i både privatlivet og på arbejdspladsen.

Per Brændgaard fortæller om sine snart fire års erfaring som krammehealer og krammeklubleder, og han giver gode råd til at finde gode krammevenner.

Foredrag og booking

Foredrag om sundhed

:: Ernæring og sundhed med mere

%d bloggers like this: