Foredrag om meditation

Oplæg til foredrag om meditation og mindfulness med Peer Brændgaard:

Meditation: Begynderguide for madglade

Du behøver ikke være hverken religiøs eller spirituel for at meditere. Det kan også være, at du bare er glad for chokolade og rødvin. Meditationsguide Peer Brændgaard giver i dette foredrag en introduktion til meditation for begyndere. Han har skrevet bogen ‘Mindful Spisning‘ i samarbejde med psykolog og meditationslærer Uffe Damborg, ligesom han har udgivet ‘Guidet Åndedrætsmeditation‘ og lydbogen ‘Mindful spisning og meditation‘.

Foredraget tager udgangspunkt i den evidensbaserede meditationsteknik mindfulness. Teknikken stammer fra buddhismen, men man bliver ikke automatisk buddhist af at være mindful, ligesom man ikke automatisk bliver nudist af at gå i bad. Mindfulness kan også bare give mere nærvær og mindre stress i hverdagen. Mindfulness og meditation har videnskabeligt dokumenterede, sundhedsfremmende virkninger på både krop, psyke og sociale relationer.

Foredraget giver gode råd til at skabe og fastholde en daglig, effektiv meditationspraksis i en almindelig hverdag. Deltagerne vil også få mulighed for at prøve åndedrætsmeditation, som er den mentale teknik, som alle andre meditationsteknikker er baseret på. Brændgaard vil perspektivere til forskellige anvendelser af mindfulness samt mere avancerede former for meditation såsom chokolade- og nydelsesmeditation.

Peer Brændgaard har i særlig grad beskæftiget sig med mindfulness i forhold til spisning, drikning, vægtregulering, bevægelse og sundhedsfremmende ændring af vaner og livsstil. Han har i den forbindelse været tilknyttet et stort forskningsprojekt på Københavns Universitet, hvor han var med til at udvikle en ny meditationsform – Deltameditation – til at støtte mennesker med svær overvægt til at gennemføre bæredygtige livsstilsændringer med små skridt. Teknikken gør det lettere at intuitivt indse gavnlige ændringer for den enkelte.

Bogen Mindful Spisning indeholder konkrete instruktioner i mindfulness og meditation, der har generel relevans.

Cover: Unsplash.com (Medienstürmer)


Kontakt & Booking

Flere foredrag