Foredrag og undervisning

Book foredrag og undervisning med Per Brændgaard til din arbejdsplads — eller dit private arrangement

Jeg kan bookes til foredrag og undervisning af arrangører over hele landet. Jeg har erfaring med stort set alle typer arrangører og målgrupper, herunder virksomheder/arbejdspladser, kommuner/borgere, fødevarevirksomheder, sundhedsvirksomheder, biblioteker, folkeskoler, gymnasier, universiteter, højskoler, efterskoler, fagforeninger og helt private arrangører.

Jeg tilbyder både foredrag og undervisning. Foredrag betyder, at det mest er mig, der snakker. Undervisning betyder, at der er en høj grad af dialog mellem deltagerne og mig. Jeg foretrækker selv en kombination af foredrag og undervisning. Jeg stiller også gerne op til debatmøder, hvor jeg debatterer med publikum eller med andre debattører på scenen.

Foredrag på skole i Helsingør


Emner i et foredrag eller kursus

Her er en oversigt over de emner, jeg foredrager og underviser om.

NY SUNDHED: Er du klar til ægte sundhed?

Jeg lægger op til nytænkning af sundhed og de metoder, vi bruger til at fremme sundheden. Det omfatter en kritik af den herskende opfattelse af sundhed og de bivirkninger, som den har. Jeg giver konkrete bud på, hvordan vi kan gribe sundhed an på en ny og bedre måde. Jeg taler for ægte sundhed som velvære, energi og frihed til at arbejde og leve livet fuldt ud. Deltagerne vil gå hjem med et nyt syn på, hvad sundhed faktisk er — og hvad sundhed faktisk ikke er.

HOLISTISK SUNDHED: mere sundhed på en lettere måde

Jeg beskriver et helhedssyn på sundhed og de elementer, der bør indgå i hel sundhed. Det omfatter både fysisk, mental, social og global sundhed. Det omfatter alle KRAM-faktorerne (Kost, Rygning, Alkohol og Motion) plus flere sunde faktorer i en holistisk sund livsstil. Jeg forklarer og giver eksempler på, hvordan de forskellige dele i holistisk sundhed kan spille sammen på en selvforstærkende måde — med endnu mere sundhed til følge. Deltagerne vil gå hjem med et mere helhehdsorienteret syn på sundhed.

SUND KOST: Brændgaards bedste kostråd

Jeg kommer med mine vigtigste kostråd og lægger op til refleksion om forskellige måder at spise sundt på. Det gælder om at spise sundt på en måde, der passer til den enkeltes hverdag, muligheder og holdninger til mad. Uanset om man er til hjemmelavet eller udelavet mad, slowfood eller fastfood.  Og fælles for alle så handler det om næring, bevidsthed, små skridt, selvomsorg og madglæde — helt fri for forbud, fanatisme og madstress. Deltagerne vil gå hjem med konkrete kostråd, der er realistiske i en travl hverdag.

HOLISTISK SLANKEKURS: Sådan bliver du helt slank

Jeg giver her nye perspektiver på overvægt, slankekure og vægttab med konkrete bud på, hvordan vi kan gribe vægtproblemer an på en sundere måde. Det kræver, at vi tænker mere holistisk, altså helhedsorienteret. Deltagerne vil gå hjem med inspiration til at blive slank på en ny måde. Jeg taler for, at det at være slank både dækker over at have en krop uden for meget fedt og det at nyde kroppen, som den er. Det er vigtigt at huske både den fysiske og den psykologiske del. Deltagerne vil gå hjem med en ny måde at tænke slankhed på.

NY MOTION: Ny motivation

Motion er sundt, men mange af os har svært ved at finde motivationen. Jeg giver her nye perspektiver på motion og motivation. Deltagerne vil gå hjem med ny inspiration til motiverende motion, også selvom hverdagen er travl, og man ikke lige er typen, der dyrker sport.

MINDFUL KRAMNING: Naturens medicin mod stress

Mindful kramning er alle former for kærlig-venlig, bevidst berøring. Det sætter effektivt gang i hjernens dannelse af hormonet oxytocin. Det er den naturlige modgift til stresshormonerne. Kramning gør derfor, at du bedre kan tåle hverdagens belastninger uden at gå ned med stress. Det øger også den sociale trivsel. Jeg gennemgår de fysiologiske virkninger af kramning og giver gode råd, som jeg tilpasser målgruppen og sammenhængen. Det gode kram er meget forskelligt fra person til person og fra kultur til kultur. Jeg giver undervejs konkrete eksempler på forskellige typer kram.

ENERGIKRAMNING: en let form for tantra

Kramning fører nogle gange til dyb ro (afstressning) og andre gange til livlig energi. Det afhænger af relationen mellem krammerne, og hvorvidt den enkelte er bevidst om de mere subtile fornemmelser i et godt kram. Jeg giver her gode råd til bevidst energiarbejde via mindful kramning. Det kan give samme virkninger som “tantra”, men i kramning foregår det med tøj på og uden sex. Der er et rent fokus på frigørelsen og udviklingen af den basale livsenergi, der kan opstå i mødet mellem den maskuline og den feminine energi. Energikramning kan derfor betragtes som en slags “tantra light”, hvor alle kan være med.

POLITIK & SPIRITUALITET: en beretning om vækkelse

Jeg fortæller om min åndelige og politiske vækkelse og mine erkendelser gennem mange ned- og opture. Jeg beretter om min rejse fra medieliderlig ernæringsekspert til mediekritisk helsehippie. Jeg fortæller om mine erfaringer med at kombinere buddhisme og kristendom i kramning som spirituel praksis. Jeg fortæller om mit liv med OCD, og hvordan den psykiske lidelse i kombination med mindfulness har lært mig ikke at tro på tanker. Jeg fortæller om, hvordan YouTube-videoer om 9/11 startede min vækkelse i forhold til politik, krig og propaganda.

Foredrag om holistisk sundhed på en højskole i København

 


Booking af foredrag og undervisning

Et arrangement med foredrag og undervisning varer typisk 1-3 timer. Kortere eller længere varighed end det er også muligt. Honorar aftales altid individuelt for hvert enkelt arrangement. Prisen afhænger bl.a. af, om arrangøren er en stor virksomhed eller en privat person, der arrangerer. Prisen afhænger bl.a. også af, hvor meget tid jeg skal bruge på transport. I nogle tilfælde kan arrangementer også finansieres af betaling fra deltagerne (billetsalg eller frivillig donation).

Jeg bliver booket både af store organisationer til arrangementer for masser af mennesker og af privatpersoner, der vil lave et arrangement med mig for nogle få venner hjemme i den private stue.

‘Foredrag’ betyder, at det mest er mig, der snakker og underholder. ‘Undervisning’ betyder, at der er en høj grad af dialog mellem deltagerne og mig og mellem deltagerne indbyrdes. Foredrag sigter ofte mest på at underholde deltagerne, mens undervisning sigter på deltagernes reelle læring og udvikling. Jeg er altid åben for, at deltagerne kan spørge mig om alt indenfor holistisk sundhed. Jeg bliver også gerne nogle minutter efter arrangementet og besvarer individuelle spørgsmål.

Jeg hjælper gerne med at udarbejde tekst og levere pressefotos, som arrangøren kan bruge til annoncering af arrangementet.

Kontakt mig og lad os tage en uforpligtende snak om mulighederne. Og få et godt tilbud, som du ikke kan sige nej til! 🙂

E-mail: mail@perbraendgaard.dk

Telefon/SMS: +45 26 25 20 10

Per Brændgaard | Willemoesgade 31, 4. th. | 2100 København Ø

Hygge før foredrag i stuen hos privat arrangør i Rødovre