Foredrag om ernæring

OPTIMAL ERNÆRING

I dette foredrag sætter Per Brændgaard fokus på de glemte aspekter af moderne ernæring. Både ernæringsforskningen og -oplysningen har gennem mange bevæget sig i en usund retning med alt for meget fokus på fedme, forbud og fanatisme. Sund kost er blevet en usund religion, og det går ud over den samlede sundhed.

Vi har glemt, at ernæring handler om næring. Foredraget sætter fokus på de glemte næringsstoffer, og hvordan man med optimal ernæring kan få mere energi, større modstandskraft, mindre sygdom og måske ligefrem blive yngre. Optimal indtagelse af vitaminer og mineraler har bl.a. betydning for optimal funktion af immunforsvaret.

Per Brændgaard argumenterer også for, at næring er mere end mad – det er bl.a. også berøring og psykisk næring – og at selve den menneskelige opmærksomhed er den mest oversete faktor indenfor human ernæring.

Sandheden om sund kost er, at det i høj grad er individuelt, hvilken mad og hvilke eventuelle kosttilskud m.v. der fremmer og vedligeholder sundheden. Det er bl.a. her, hvor den enkeltes opmærksomhed er et unikt værktøj: man må mærke efter og prøve sig frem – helst under kyndig vejledning.

Mere info