Foredrag om politik

Oplæg til foredrag om politik med Peer Brændgaard:

Politik: Nye løsninger på store problemer

Klima, krig eller kroner. Mange har en mening om, hvad der er de største politiske problemer. I dette foredrag giver Peer Brændgaard sit bud på, hvad der er de største problemer for tiden, og hvordan de kan løses.

Foredraget starter ud med at definere, at politik er meget mere end de røde mod de blå. Politik er i bred forstand alle former for udøvelse af magt og autoritet i samfundet. Brændgaard dykker ned i magtens dybere lag med fokus på både danske og globale forhold. Ligesom Madpyramiden siger noget om sammensætningen af kosten, så siger Magtpyramiden noget om sammensætningen af politikken.

Peer Brændgaard mener, at de største politiske problemer skal findes der, hvor udøvelsen af magt og autoritet gør skade forklædt som gavn via bedrag. Du er velkommen til at læse den sætning igen, da den er vigtig at forstå.

Foredraget indeholder konkrete bud på, hvor Danmark og det danske folk i dag bliver påført skade forklædt som gavn, og hvilke magter der driver problemerne for os. Brændgaard forklarer også, hvordan den dybe magt bliver udøvet i dagens Danmark, og hvorfor folkeoplysning er den eneste kur. Bedraget kan nemlig kun pågå, så længe folk er uvidende om de dybere lag i nutidig og historisk politik.

Hvis sygdom er forklædt som sundhed, hvis fængsel er forklædt som frihed, hvis løgn er forklædt som sandhed, hvis propaganda er forklædt som journalistik, hvis krænkere er forklædt som ofre, hvis følelser er forklædt som ting, så har vi et problem. Det handler om at gennemskue illusionerne og bryde fri af deres lænker – og det har fundamental betydning indenfor mange af livets områder. Det er en personligt krævende proces at vågne op til. Brændgaard har beskrevet sin egen proces i bogen ‘Fri – En personlig beretning om illusionernes lænker‘.

Foredraget fokuserer ind på den tabubelagte politiske ideologi, der i mange år, måske flere tusinde år, efter Brændgaards mening har været og stadig i dag er den fundamentale årsag til de store problemer.

Bogen 'Fri - En personlig beretning om illusionernes lænker' var Peer Brændgaards første bog om politik.

Cover: Unsplash.com (Michael Bernander)


Kontakt & Booking

Flere foredrag