Foredrag om slankekur

Oplæg til foredrag om overvægt og slankekur med Peer Brændgaard:

Slankekur: Opgøret med det fedende fængsel

Peer Brændgaard er cand.scient. i human ernæring og en af Danmarks mest erfarne eksperter i overvægt og slankekure. I dette foredrag forklarer han, hvorfor slankekure reelt virker fedende og fører til overspisning og andre sundhedsproblemer på længere sigt. Han argumenterer for, at slankekure er en del af problemet og ikke en del af løsningen på, at flere og flere danskere vejer for meget og som følge heraf udvikler diabetes og andre sygdomme.

Det er i følge Brændgaard ikke en bestemt slankekur, der er problemet, men ALLE slankekure, da årsagen ligger i selve slankekuren som koncept. Løsningen er den simple idé at gå fra slankekur til slankekurs – som svarer til at gå fra fængsel til frihed. Det er dog lettere sagt end gjort, da moderne mennesker har et ambivalent forhold til frihed, når det kommer til mad, vægt og sundhed.

Brændgaard har skrevet flere bøger om at blive slank med frihed, bl.a. to i samarbejde med Sundhedsstyrelsen (‘Små skridt til vægttab – der holder‘ og ’10 veje til vægttab’) og to i samarbejde med psykolog Uffe Damborg (‘Mindful spisning – Vægttab med nærvær og nydelse’ og ‘Mindful Eating Awareness – Weight Loss With Wisdom‘.

Cover: Unsplash.com (Mockup Graphics)

Bliv fri for overvægt: Gå fra slankekur til slankekurs og opnå et bæredygtigt vægttab.

Kontakt & Booking

Foredrag-forside