Foredrag om spiritualitet

Oplæg til foredrag om sund spiritualitet og spirituel sundhed med cand.scient. Peer Brændgaard:

Spiritualitet: Husk ånden i din sundhed

De fleste danskere er medlem af en kristen kirke, men de har tilsyneladende glemt det meste af, hvad Jesus sagde og opfordrede os til. Dette foredrag formidler et nyt syn på, hvad det vil sige at følge Jesus og forsøger at komme tilbage til noget mere oprindeligt og originalt end den moderne kirke.

Der er også mange danskere, der opfatter sig selv som spirituelle, men i importen af Østens spiritualitet er mange vigtige aspekter gået i glemmebogen, mens andre er blevet overdrevet. Mange danskere dyrker mindfulness, mens de overser de resterende 7/8 af Buddhas spirituelle vejledning. Andre dyrker tantra, som de misforstår og misbruger som en måde at dyrke bedre og mere avanceret sex, mens de glemmer tantraens øvrige lære og det spirituelle formål med det seksuelle fokus. Mange, der søger spirituel indsigt via psykedelika, glemmer den rituelle og meditative kontekst, som altid har været vigtig indenfor den traditionelle shamanisme.

Peer Brændgaard har stiftet sin egen spiritualitet, som han kalder Lystro. I dette foredrag fortæller han, hvad den går ud på. ‘Lystro’ kan læses både som ‘lys-tro’ og ‘lyst-ro’, og begge betydninger peger på noget essentielt. Lystro er en moderne fusion af spirituel kristendom, buddhisme, shamanisme, zoroaster, tao og tantra med gode råd kanaliseret direkte fra den lysende ånd af Jesus Kristus.

Foredraget giver bud på, hvordan man kan skelne mellem sund og usund spiritualitet, og hvordan åndelighed spiller en central rolle i holistisk sundhed, uanset hvad man tror på. Det er ikke et foredrag, der prøver at overbevise deltagerne om at skifte tro. Det handler snarere om at finde de kvaliteter, der gør åndelighed og religiøsitet sundhedsfremmende og gavnlig, og som kan forbinde mennesker på tværs af overfladiske etiketter. Brændgaard taler f.eks. om det åndelige fællesskab mellem kristne og muslimer, mens han, inspireret af Jesus og Kierkegaard, ikke er bange for at afsløre de religioner, der udgiver sig for at være gode, men som i virkeligheden er Satans Synagoge eller tom overflade.

Spirituel sundhed kræver meditation, men sund spiritualitet er mere end det.

Cover: Unsplash.com (Patrick Fore)


Kontakt & Booking

Foredrag-forside