Foredrag om hudsult

Book et foredrag om hudsult med Per Brændgaard til dit arrangement.

Beskrivelse af foredraget (teksten kan anvendes frit af arrangører i forbindelse med annoncering af booket foredragsarrangement):

HUDSULT: KRAM DIG SUND OG FRI FOR STRESS

Hudsult er længsel efter fysisk berøring. Berøring er vigtig for dannelsen af det supersunde hormon oxytocin. Er du klar til at gøre gode, lange kram til en del af dit sundhedsprogram?

Per Brændgaard er cand.scient. i human ernæring og taler i dette foredrag om hudsult, oxytocin og kramning. Han taler for, at berøring også skal opfattes som en form for næring ud fra holistisk opfattelse af ernæring. Mere berøring kan bl.a. gøre det lettere at håndtere overspisning og overvægt.

Foredraget giver en opdateret oversigt over forskningen i krammehormonet oxytocin. Oxytocin er det vigtigste hormon, der hjælper os til at modstå stress i hverdagen. Jo mere presset man er, des vigtigere er det at få nok berøring. Kollegakramning på arbejdspladser kan være en billig, effektiv og dejlig måde at forebygge stress og fremme trivsel.

Per Brændgaard er grundlægger og leder af Danmarks første krammeklub, og han er Danmarks første professionelle krammeterapeut. Baseret på de erfaringer giver han i dette foredrag konkrete råd til forskellige måder til at få dækket behovet for berøring og oxytocin. Der vil være noget for enhver smag. Det er jo f.eks. ikke alle, der har lyst til at kramme med deres kollegaer, og det er heller ikke nødvendigt. Behovene kan dækkes på mange forskellige måder afhængig af kultur, personlighed og muligheder.

Foredraget er også en indføring i mindful kramning og krammemeditation, som er metoder udviklet af Per Brændgaard til dem, der ønsker at gå i dybden med kramning.

Mere info og booking