Fra overspisning til mindful spisning

I dette foredrag forklarer cand.scient. i human ernæring Per Brændgaard, hvordan ernæringsterapi med fokus på samspillet mellem spisning og stress kan hjælpe mennesker med overspisning.

Overspisning er, når man spiser mere, end man har brug for. Overspisning øger risikoen for overvægt, og det kan gøre det svært at opnå et varigt vægttab. Overspisning kan også være et problem i sig selv – med eller uden overvægt – da det kan medføre andre fysiske eller mentale sundhedsproblemer.

Overspisning forekommer i forskellige grader fra den harmløse, lejlighedsvise hygge-overspisning over den kroniske stress-overspisning til den tvangsprægede overspisning (også kaldet Binge Eating Disorder). Der er således tale om et spektrum, hvor den ene yderlighed af overspisning bliver betragtet som helst normalt i vores kultur, mens den anden yderlighed er en del af komplicerede, psykiske problemer.

Foredraget fokuserer på Mindful Spisning med biopsykoedukation som konkret metode til at håndtere overspisning på en ny og effektiv måde.


Kontakt & Booking

Flere foredrag

Mere sundhed