Fri cannabis eller medicinsk alkohol

Jeg er tilhænger af fuld legalisering af cannabis i stedet for de nuværende forsøg med medicinsk cannabis.

Cannabis har helt sikkert nogle sundhedsfremmende virkninger, men den nuværende tro på, at cannabis kan kurere alt er helt vildt overdrevet. Denne overdrevne tro på cannabis som mirakelmiddel kan forhindre, at man får den behandling, som reelt ville kunne hjælpe.

Vi har brug for meget mere forskning i de sundhedsmæssige virkninger af cannabis.

Fri cannabis eller medicinsk alkohol

Fuld legalisering af cannabis bør følges op med en oplysningskampagne om bevidst brug af cannabis og om forskellene på de forskellige cannabisprodukter og indtagsmetoder. Hvis politikerne derimod mener, at misbrug af cannabis kan undgås ved at fastholde det generelle forbud, så bør man indføre samme type lov indenfor alkohol: generelt forbud med undtagelse af medicinsk alkohol. Man ville så kun få recept på øl og vin, hvis man f.eks. har fået konstateret for lavt HDL-kolesterol hos egen læge.

Mental og spirituel sundhed med potmeditation

Det største og måske også mest oversete sundhedspotentiale ved cannabis er potmeditation til mental og spirituel udvikling. Det omfatter, at vi holder op med at se på cannabis som et “rusmiddel”, men snarere som et middel til at ændre vores perception af os selv og af verden med henblik på at opnå indsigter, vi kan forankre på gavnlige måder i hverdagen.

Skriv et svar