Hudsult og oxytocin-mangel

Jeg har specialiseret mig i at hjælpe mennesker, der døjer med hudsult eller oxytocin-mangel.

Hvad er hudsult?

Hudsult er, når man længes efter fysisk berøring og nærkontakt med et andet menneske. Berøring er et biologisk behov på lige fod med mad. Der kan derfor opstå sult efter berøring, hvis man er i underskud. Mangel på berøring fører bl.a. til mangel på hormonet oxytocin. Mangel på oxytocin leder til hudsult, men hvis oxytocin-manglen har været markant og i lang tid, så kan hudsulten forsvinde.

Oxytocin-mangel kan også mærkes som uro, stress, angst, isolation, ensomhed, vrede, aggressivitet, konflikter, mismod, overvægt, undervægt, overspisning, underspisning, fordøjelsesproblemer, lavt stofskifte (kropskulde), fedtophobninger på balder, hofte og lår, udviklingsproblemer hos børn, indlæringsproblemer, langsom heling, væskeophobninger, øget appetit efter salt, nedsat forplantningsevne og mangel på lyst og evne til sex.

Hvad er den bedste behandling?

Mindful kramning er den bedste behandling af hudsult og oxytocin-mangel. Mindful kramning er bevidst berøring drevet af kærlig-venlighed. Kærlig-venlighed er den ubetingede kærlighed, som er uden sex og begær. Mindful kramning virker i sig selv og starter en god cirkel med spontan udvikling af gode, oxytocin-fremmende relationer i hverdagen.

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

Jeg kan hjælpe dig gennem samtaler og/eller konkret fysisk kramning (krammeterapi). Samtalerne kan handle om, hvordan du bliver bedre til at udnytte de berøringsmuligheder, du har i din hverdag nu. Samtalerne kan også handle om at udvikle nye relationer med mindful kramning, f.eks. krammevenner. Vi kan også tale om mulighederne for dig i min krammeklub.

Priser for private klienter

Book en tid eller få mere information: mail@perbraendgaard.dk eller tlf. 26 25 20 10 (send sms hvis det haster)

Andre sundhedsproblemer