Små Skridt

Små Skridt er et koncept, som Per Brændgaard har udviklet og udbredt i samarbejde med bl.a. Sundhedsstyrelsen og Lægeforeningen – især i perioden 2009 til 2011. Det har bl.a. ført til to selvhjælpsbøger (‘Små skridt til vægttab – der holder‘ og ’10 veje til vægttab) og en uddannelse (Vægtstoprådgiver) baseret på Små Skridt-konceptet.

Konceptet er udviklet som en konkret brugbar metode til at hjælpe mennesker med overvægt til at opnå et varigt vægttab – og som hjælp til selvhjælp i den forbindelse. Men Små Skridt kan i princippet bruges til alle former for livsstilsændring, sundhedsfremme og bæredygtig forandring.

Små Skridt-konceptet er baseret på bevidsthed. Den enkelte lærer at prøve sig frem og finde sin egen slankekurs (eller sundhedskurs med andet formål end ‘slank’). Slankekurs er et andet ord for Små Skridt i relation til vægttab. Det understreger betydningen af at ændre mindset og tilgang fra slankekur til slankekurs. Et lille s kan have stor betydning.

Små skridt er de gavnlige ændringer, som den enkelte oplever som realistiske og bæredygtige nu. Det kan så senere føre til flere små skridt, og på sigt kan det føre til meget stor forandring i forhold til udgangspunktet.


Koncepter

Mere sundhed