Krammeklub

Kram

Jeg har siden 2015 arbejdet professionelt med kram, berøring og oxytocin som en integreret og naturlig del af holistisk sundhed.

Kram eller kage?

Fysisk berøring er ligesom mad også en form for næring for organismen. Mangel på berøring kan føre til det, der populært kaldes hudsult. Da spisning kan give mange af de samme virkninger som berøring, så kan mere bevidst berøring lede til mindre overspisning og mere bæredygtigt vægttab. Der er færre kalorier i et kram end i en kage.

Krammehormonet oxytocin

Et godt, langt kram får hjernen til at udskille mere af hormonet oxytocin, som vi alle har brug for. Biologisk forskning tyder på, at oxytocin har afgørende betydning for bl.a. stresshåndtering, hjertekarsundhed og anti-aging.

Den danske krammekultur

Den danske krammekultur kan gøre det svært at få dækket behovene for berøring og oxytocin. Hilsekram er for korte til at give noget. Når de langvarige, helhjertede kram er reserveret til romantiske relationer, så kan man risikere at gå i lange perioder helt uden de sunde kram. Mange har en kæreste, der ikke har det samme behov for berøring som en selv, og det kan føre til utroskab. Det kan her hjælpe fuldt ud at acceptere sit behov for berøring, og at nogle mennesker bare har mere behov for det end andre.

Kram uden romantik og sex

Det er også vigtigt at adskille kram fra romantik og sex. Dermed bliver det muligt at få dækket behovene for berøring uden at være utro og uden følelsesmæssige forviklinger. Det kan så i praksis foregå på forskellige måder. Du kan f.eks. gå i krammeklub, få dig en privat krammeven eller gå til krammeterapi hos en professionel krammer eller cuddler.


Bliv medlem af Den Åbne Krammeklub

Den Åbne Krammeklub er min krammeklub for alle, der er nysgerrige på kramning. Undervisningen foregår på dansk.

Bliv medlem af Copenhagen Cuddle Club

Copenhagen Cuddle Club er min krammeklub for expats og andre udlændinge i København. Undervisningen foregår på engelsk.

Book mit foredrag om hudsult, kram og oxytocin

I mit foredrag om hudsult giver jeg en introduktion til min tilgang til mindful kramning, bevidst berøring og de sundhedsmæssige virkninger af oxytocin.

Book en tid til krammeterapi

Hvis du gerne vil krammes af mig, så er du velkommen til at booke en tid til individuel krammeterapi.

E-bog og lydbog om mindful kramning

Jeg har udgivet en kombineret e-bog og lydbog om mindful kramning .