Krammecafe

Jeg faciliterer krammecafe-arrangementer over hele landet for arbejdspladser, kommuner, sundhedscentre, private og almindelige cafeer.

En krammecafe er et arrangement, hvor der gælder nogle andre sociale normer om berøring blandt gæsterne et bestemt sted i et bestemt tidsrum: Man må gerne kramme, røre ved og være i tæt fysisk kontakt med de andre deltagere, også selvom man ikke kender dem i forvejen. Man skal dog altid spørge om lov først. Kysning og seksuel berøring er ikke tilladt. Alt foregår med tøj på. Derudover kan man hygge, snakke, drikke og spise, som man normalt gør på en cafe.

Min rolle er at byde velkommen, forklare reglerne og facilitere, at deltagerne begynder at kramme med hinanden på måder, der passer til dem. Jeg faciliterer de gode kram mellem deltagerne. Det gode kram er altid individuelt, afhængig af hvem der krammer. Jeg fornemmer mig frem og gør brug af min erfaring som krammeterapeut.

Formålet med krammecafe er at fremme etablering og udvikling af krammevenskaber mellem mennesker, der enten kender eller ikke kender hinanden i forvejen. Krammecafe kan også fungere som teambuilding, stressforebyggelse eller som social aktivitet på en sundhedsdag eller til en firmafest. Krammecafe fremmer social sundhed, som er den mest oversete del af den samlede sundhed.

Målgruppen for krammecafe er både ressourcestærke og ressourcesvage. Krammecafe kan bryde den onde cirkel med ensomhed, stress og sygdom. Krammecafe kan bidrage til at sætte fokus på den fysiske berøring, der ofte er for lidt af selv hos mennesker, der ellers er meget ressourcestærke, sociale og kærlige.

Eksempler på arrangører af krammecafe:

  • Cafeer (for at tiltrække flere kunder og for at tilbyde de eksisterende kunder noget ekstra)
  • Arbejdspladser (for at forebygge stress, styrke samarbejde og fremme den sociale sundhed blandt ansatte)
  • Kommunale sundhedscentre (for at modvirke ensomhed og social isolation)
  • Plejehjem (for at dække beboernes behov for berøring)
  • Private (som event til din fest; velegnet som opvarmning, da kramning har en berusende virkning og øger lysten til at være social)

Kontakt mig for at høre nærmere og for at booke et arrangement.