Østerbro Krammeklub

Hvad laver man i en krammeklub?

For snart tre år siden startede jeg Danmarks første krammeklub på Østerbro.

Og hvad laver vi egentlig i krammeklubben? Vi dyrker først og fremmest mindful kramning med hinanden. Det er kærlig-venlig fysisk berøring med bevidst nærvær. Det er lange, dybe kram helt fri for sex, begær og forventninger.

Når jeg siger ‘kram’, så mener jeg ikke kun stående omfavnelse. Jeg bruger begrebet kram for alle former for kærlig-venlig berøring. Det kan også foregå siddende eller liggende. Og det kan også være kærlig-venlig berøring i form af f.eks. at holde i hånd, nusse, stryge, ae, kæle, cuddle, lege, massere, ligge i ske, krammedanse, osv. Man kan kramme to og to, tre og tre eller i en større gruppe sammen på kryds og tværs.

Denne form for kramning leder til en form for dyb ro og nydelse, som man kan føle sig høj af flere dage efter.

Krammeklub med to klare regler

Det er min erfaring, at folk trives bedst når der er to simple regler:

  1. INGEN SEX. Vi dyrker ikke-seksuel kramning. Seksuel berøring og adfærd er forbudt. Det omfatter at kysse, røre kvinders bryster og røre underliv (hvis nogen skulle være i tvivl). Hvis man har andre grænser, så gør man opmærksom på det, og de vil selvfølgelig blive respekteret. Det er ligeledes forbudt at have seksuelle intentioner og lade kramningen være drevet af seksuelt begær. Alt foregår med tøj på.
  2. INGEN PARFUME. Kramning foregår bedst i et parfumefrit miljø. Så kan parfumeallergikere også være med, og vi andre, der bare ikke bryder os om lugten af stærk parfume (og faktisk foretrækker den rene lugt af menneske) kan nyde kramningen mere.

Find os på Facebook og bliv medlem gratis

Østerbro Krammeklub

Skriv et svar