Krammesex

Krammesex er sex med intentionen af kærlig venlighed og med krammende berøring.

Kærlig venlighed er den spirituelle, ubetingede og omsorgsfulde kærlighed, der ønsker alt det bedste for den anden (og for en selv).

Krammende berøring er omfavnende, rolig og omfatter hele kroppen. I krammesex omfatter den krammende berøring også kønsorganerne via bevidst brug af bækkenbundsmusklerne hos både kvinden og manden. Dermed kan penis og vagina også kramme hinanden i tæt, indvendig kramning. Krammesex starter med langvarig, rolig nøgenkramning uden fokus på kønsorganerne. Krammesex kan derefter involvere kønsorganerne i varierende grad.

Krammesex er den seksuelle overbygning på krammevenskabet, hvor man lader den krammende indstilling — både den fysiske og den åndelige indstilling — glide med ind i det seksuelle samvær. Det handler om både mindset og berøringsmetodik.

Krammets mindset omfatter nærvær, åbenhed og accept. Krammesex foregår også i en ånd af nærvær, åbenhed og accept.

Krammesex foregår uden andet mål end at være i det seksuelle kram med fokus på følelsen. Krammesex er uden mål om orgasme og uden krav til præstation. Det kan også foregå uden erektion eller med svingende erektion.

Grundtræningen for krammesex er krammemeditation (mindful kramning), der omfatter en høj grad af bevidst, fysisk berøring, der ikke er seksuel. Mindful kramning kan udvides til mindful sex, der er mindfulness med alle tanker, følelser, sansninger, kropsfornemmelser, kropsreaktioner og handlinger forbundet med sex. Sex-meditation er at meditere på strømmen af disse indtryk med fuld accept af ethvert fænomen fra øjeblik til øjeblik. Sex-meditation kan foregå alene og uden seksuel aktivitet udelukkende ved at rette opmærksomhed og kærlig venlighed på seksuelle emner. Sex-meditation udvikler dybere indsigt i og accept af seksualitet, herunder både lyster, fantasier og vanskelige følelser.

For at opsummere så omfatter udvikling af krammesex disse komponenter:

 • Krammemeditation (uden sex)
 • Krammevenskab (uden sex)
 • Nøgenkramning (uden sex)
 • Træning af de seksuelle krammemuskler (bækkenbundstræning)
 • Mindful sex

Det leder til den konkrete krammesex, der kan foregå både mellem kvinde og mand (f.eks. penis/vagina-kram), mellem kvinde og kvinde (f.eks. kønslæber/klitoris-kram) og mellem mand og mand (f.eks. penis/penis-kram). Krammesex kan også foregå med hånd, tunge, m.v.

Den fysiologiske forskel på krammesex og andre former for sex er, at krammesex foregår med mere oxytocin og færre stresshormoner i blodet. Det fremmer kvinders evne til at få orgasmer og mænds evne til at opnå og fastholde fuld erektion.

Seks slags sex

Krammesex er en af flere former for sund sex, man kan vælge imellem. Her er en samlet oversigt af forskellige typer sex opdelt i forhold til den primære intention/motivation:

 • Krammesex: sex med kærlig venlighed som et dybtfølt ønske om at være tæt på og til gavn for både den anden og sig selv
 • Tantrasex/energisex: sex som spirituel udvikling via polariteten (energiudviklingen) med den anden
 • Romantisk sex: sex med forelskelse og ønske om sammensmeltning og forening
 • Legesex: sex som voksenleg for at udleve fantasier og udfordre grænser
 • Tændingssex: sex drevet af seksuel tænding, herunder pornosex, med henblik på udløsning og forløsning af den seksuelle lyst og stress
 • Rationel sex: sex for at opnå eller tjene andre formål såsom erobring, forsoning, forplantning, penge, modydelser eller for at undgå ubehagelige sindstilstande

Krammesex i seks niveauer

Gradvis forøgelse af den fysisk-seksuelle intimitet i krammesex. Start med niveau 1 og gå trinvist frem. Husk at inkludere alle foregående niveauer, efterhånden som I går frem. Krammesex som samleje inkluderer derfor også energisex, og det fokuserer på nydelsen af den krammende, omsorgsfulde berøring fra øjeblik til øjeblik uden at jagte orgasme.

NIVEAU 1
Energisex med tøj på med kærlig-krammende berøring af hele kroppen i et ægte mellemmenneskeligt møde med kærlig-venlighed som drivkraft. Ingen kysning og ingen berøring af kønsdele. Energisex er udvikling af energi via bevidsthed og polaritet. Fokus på at åbne op og på at nyde berøringen fra øjeblik til øjeblik helt uden orgasmejagt.

NIVEAU 2
Niveau 1 + krammende kysning og/eller krammende berøring af kønsdele. Stadigvæk med tøj på.

NIVEAU 3
Niveau 2 + hel eller delsvis nøgenhed og krammende berøring af udvendige kønsdele inkl. krammepetting og/eller krammefrotting.

NIVEAU 4
Niveau 3 + krammende berøring af kønsorganer med mund/ tunge og berøring af kvinden indvendigt med fingre.

NIVEAU 5
Niveau 4 + krammende berøring med penis i vagina med kondom. Langsom, krammende bevægelse og bevidst brug af underlivets krammemuskler (helkropskramning).

NIVEAU 6
Niveau 5 uden kondom og med øget fokus på de forstærkede berøringsindtryk fra kønsorganerne.