Krammebehandling

Krammeterapi

Krammeterapi er en alternativ behandlingsform og velværemetode, som Per Brændgaard har udviklet og eksperimenteret med, siden han begyndte at arbejde som selvstændig krammeterapeut i 2015.

Krammeterapi er kærlig, behagelig, nærværende fysisk berøring og kontakt med fokus på klientens ønsker, behov og grænser. Krammesessioner kan foregå stående, siddende eller liggende – og med hele kroppen. I modsætning til almindelige kram, så foregår krammeterapi med større nærvær, længere tid og med involvering af større dele af kroppen. ‘Kram’ skal forstås bredt som alle former for kærlig berøring.

Krammeterapi kan omfatte krammemeditation, hvor krammerne synker ned i en tilstand af dyb, helende ro og forbundethed, der kan løfte ånden til nye højder.

Krammeterapi kan også foregå uden fysisk kontakt mellem klienten og terapeuten, f.eks. som samtale, instruktion eller guidet meditation eller visualisering.

Krammeterapi er en mulighed for dig, der mangler berøring i hverdagen. Berøringsmangel kan føre til mangel på hormonet oxytocin, hvilket kan reducere sundheden, øge risikoen for sygdom og fremme den biologiske aldring. Oxytocin er bl.a. det vigtigste hormon i organismens forsvar mod stress, og når flere og flere går ned med stress, så kan det bl.a. skyldes berøringsmangel.

Krammeterapi er også for par, der ønsker at integrere mindful kramning i parforholdet.

Bemærk venligst, at krammeterapi ikke er psykoterapi, og at Per Brændgaard ikke er psykoterapeut. Krammeterapi handler udelukkende om bevidst og kærlig fysisk berøring.

Krammeterapi udvikler:

  • Ro
  • Energi
  • Oxytocin
  • Kropsglæde
  • Konfliktløsning

Krammespektret er bredt, og det går helt fra det rent åndelige kram i den ene yderlighed til krammesex i den anden yderlighed. Nogle krammeklienter har tidligere efterspurgt seksuelle tillægsydelser til krammeterapi, hvilket Per dog nu helt har stoppet muligheden for. Krammeterapi foregår med tøj på uden mulighed for at tilkøbe sex.

Første session består altid udelukkende af samtale uden fysisk berøring. Det er bl.a. for at sikre informeret samtykke og for at sikre, at der kun er fysisk kontakt, hvis alle parter ønsker det.

Priser

Kontakt og booking

Flere tilbud til personer

Foto: TV2 fra reportage om krammeterapi.

Formålet er at udvikle dyb ro, naturlig healing og spirituel energi.

Den dybe ro og den naturlige healing skyldes bl.a., at bevidst berøring øger kroppens dannelse af hormonet oxytocin, der fremmer netop ro og healing.

“Energi” er i denne sammenhæng de særlige fænomener, der kan opstå i bevidstheden, når den maskuline og den feminine energipol mødes i et kram. Energifænomenerne er bl.a. beskrevet i gamle taoistiske tekster og i Tantrisk Jesus fra den tidlige kristendom. Der er både en seksuel, en sundhedsmæssig og en spirituel dimension, som kan være svær at forstå og omsætte til praksis uden problemer i vores kultur.

Krammeterapi kan betragtes som en ny form for light tantramassage. ‘Light’ fordi krammeterapi foregår med tøj på. Tantra betegner her i Vesten de spirituelle aspekter ved berøring, erotik og seksualitet.

Krammeterapi er mindful kramning anvendt med fokus på en klients ønsker, behov og grænser for kærlig, behagelig berøring. I Krammeordbogen kan du finde forklaringer på de forskellige begreber.

Krammeterapi kan foregå helt uden fysisk berøring udelukkende med samtale og guidet meditation (rent åndelig kramning). Krammeterapi med fysisk berøring kan omfatte langvarig omfavnelse uden ord, blid massage af energicentre på ryggen, energikramning med hele kroppen, m.v. efter forudgående information og samtykke.

Per Brændgaard tilbyder krammesessioner til enkeltpersoner, par og grupper. Første møde er altid kun samtale uden fysisk berøring, bl.a. for at sikre informeret samtykke om den fysiske del og for at alle parter kan fornemme, om der er det nødvendige energimæssige potentiale i relationen.

Krammeterapi er et intimt, men professionelt møde, der foregår med tøj på, uden fysisk sex og med fokus på etik, grænser og klar kommunikation.

OBS: Krammeterapi er ikke psykoterapi. Personer med en skrøbelig psyke, eller som har svært ved at mærke og kommunikere ønsker og grænser bør ikke gå til krammeterapi.

Krammeterapi er naturlig wellness for krop og sjæl med fokus på ro, oxytocin og energi.

Priser

Kontakt og booking

Flere tilbud

Foto: TV2

Holistisk Sundhed