Krammevejen

Krammevejen er en fremgangsmåde til bevidst og gradvis udvikling af kærlige relationer mellem mennesker.

Man starter med at blive åndelige krammevenner. Det er venskab baseret på kærlig venlighed (ubetinget, spirituel kærlighed) og tæt, åndelig kontakt med fuld accept af hinanden.

Derfra kan man vælge at udvikle relationen, så man også bliver fysiske krammevenner med bevidst fysisk berøring og nærhed. Berøringen er kærlig og intim uden at være seksuel. Fysiske krammevenner er også åndelige krammevenner.

Fysiske krammevenner kan, hvis begge parter ønsker det, vælge at koble seksuelt samvær på relationen og dermed blive krammesexvenner. Krammesex er sex baseret på intentionen af kærlig venlighed og med en høj grad af krammende berøring. Det giver mulighed for nøgenkramning og indre kramning. Kunsten er at lade ånden og berøringsformen fra de to foregående trin glide naturligt ind i det seksuelle samvær.

Krammesexvenner kan gå videre til det sidste trin og blive krammekærester. Det inkluderer de tre foregående trin suppleret med romantisk kærlighed og den særlige grad af intimitet, commitment og fællesskab, der er unik for kæresteforholdet.

Den gradvise udvikling på krammevejen er illustreret grafisk i denne figur:

Krammemeditation er fundamentet for krammevejen, uanset hvilket trin man befinder sig på eller stræber efter at opnå. Krammemeditation udvikler den rette krammeånd, der er fundamentet for alt.