Tantra light og berøring som næring.

Krammeworkshop

Kærlig, fysisk berøring har fundamental betydning for alle menneskers sundhed.

Per Brændgaard guider tre timers workshop med fokus på mindful kramning og på de særlige udfordringer som corona- og krænkelseskultur giver for intime relationer mellem kvinder og mænd.

Mindful kramning er fysisk og åndelig berøring med bevidst nærvær og en klar intention om kærlig-venlighed.

Første time består af introduktion, undervisning og en guidet mind- og heartfulness meditation uden berøring.

Emner:

  • Hvorfor er berøring sundt?
  • Hvad vil det sige at være mindful?
  • Hvad er kærlig-venlighed?
  • Hvordan kan man mærke efter og kommunikere klart og tydeligt?
  • Hvordan kan man kramme på forskellige måder?
  • Hvordan håndterer man energier og seksuelle reaktioner?

Anden time består af øvelser i at tage det kærlig-venlige nærvær med ind i kontakt, kommunikation og berøring. Det foregår i runder, hvor alle deltagende kvinder får mulighed for at kramme med alle deltagende mænd. Varigheden af hver runde afhænger af antallet af deltagere. Hvis der f.eks. er 12 deltagere (6 kvinder og 6 mænd), så bliver det ca. 10 minutter per runde, hvorefter der byttes partnere.

Hver runde består af disse faser:

  1. MÆRK EFTER og spørg dig selv: Har jeg lyst til at kramme med denne person? Hvis ja, hvordan har jeg lyst til at kramme med ham eller hende? Stående, siddende eller liggende? Hvor stor kropskontakt og med hvilke dele af kroppen? Hvorvidt mon din partner har lyst til at kramme med dig nu? Kan du fornemme det uden ord?
  2. KOMMUNIKÉR din lyst eller mangel på lyst til at kramme på en tydelig og hensynsfuld måde: verbalt og/eller med kropssprog. Lad være med at krænke hverken den anden eller dig selv. Du kan f.eks. krænke dig selv, hvis du går med til at kramme med en, som du bare slet ikke har lyst til at kramme med. Eller hvis du simpelthen bare er blevet helt krammemæt. Hvis du har særlige ønsker eller grænser til krammet, så sig det tydeligt. Både før krammet og undervejs, hvis det skulle ændre sig.
  3. RØR og lad dig blive berørt med så meget nærvær i den kropslige sansning som muligt. Læg mærke til, hvad der dukker op af tanker, følelser og fornemmelser i dit sind – fra øjeblik til øjeblik. Mærk dine lyster og behov – og tillad dem at forandre sig under krammet. Skift stilling eller teknik, hvis det er påkrævet. Være kreativ. Leg med det.

Når tiden er gået, roterer gruppen til ny krammemakker, indtil alle har haft mulighed for at kramme med alle. Man kan også stoppe krammet, inden tiden er gået. Der vil undervejs være instruktion i at holde opmærksomheden i kroppen og sansningen – og huske intentionen af den kærlig-venlige næstekærlighed, den spirituelle kærlighed, som i sin essens er fri for sex og begær.

Man kan bruge håndsprit, plastikhandsker og ansigtsmasker, hvis man ønsker det, eller hvis det er påbudt. Der vil være håndsprit tilgængelig. Evt. plastikhandsker og/eller ansigtsmasker må hver enkelt medbringe selv.

Tredje time består af opsamling, refleksion og evaluering i plenum. Hvad har du lært om dig selv eller andre, som du vil tage med? Hvordan kan mindful kramning integreres i hverdagen? Hvad gør man, hvis man er i et parforhold? Hvad gør man, hvis man er single? Og andre praktiske udfordringer.

Deltagere, der har lyst til at udveksle kontaktoplysninger med hinanden, kan gøre det til sidst.

Undervisning

Arrangementer

Kontakt og booking

Sundhed med frihed