Kramning

Kramning (cuddling) er kærlig-venlig berøring i lang tid ad gangen (uden sex). Berøring er et fundamentalt behov, der skal dækkes. Ellers begynder vi simpelthen at visne. Berøring er nødvendig for hjernens dannelse af hormonet oxytocin, der bl.a. reducerer stress og fremmer healingsprocesser i kroppen.

Jeg har elsket at kramme (eller nusse som vi kaldte det dengang), siden jeg var barn. Det har altid været en vigtig ventil for stress i mit liv. I forbindelse med at jeg i 2015 sprang ud som polyamorøs, så begyndte jeg også at arbejde som professionel krammer. Jeg etablerede Østerbro Krammeklub, som jeg brugte til eksperimenter og udvikling af mit krammekoncept.

Jeg har udviklet et koncept for krammeterapi og mindful kramning. Mit motto er: først ånden, så hånden. Den gode, nærende, sunde berøring starter med den rette mentale indstilling. Den hjælper jeg folk til at udvikle gennem undervisning og guidede meditationsøvelser. Når ånden er med, så går krammet meget dybere. Der behøver faktisk ikke ske alverden rent fysisk, når krammet foregår med den rette krammeånd. Det er den ånd, som jeg arbejder ud fra som krammeterapeut.

Nogle mennesker har et særligt stort behov for kram, som det kan være svært at få dækket i hverdagen. Det omfatter især mennesker, der døjer med stress eller angst. Her kan det så hjælpe at gå til krammeterapi eller i krammeklub af og til og blive krammet igennem.

Andre mennesker befinder sig i en livsfase, hvor der ikke er nok berøring at hente fra de private relationer. Her kan professionel kramning dække behovet i den fase. Man slipper samtidig for problemerne med dating, romantik og sex, når det foregår professionelt.

Nogle personer har måske mulighederne for kram i hverdagen. De har bare ikke evnerne. Her kan krammetræning være en hjælp. Det foregår typisk som krammeterapi for par.

Jeg vil også gerne inspirere folk til at få krammevenner. Det er private venner, som man dyrker kramning med, og hvor man har en klar aftale om, at det ikke skal føre til andet end det. Når man har en eller flere krammevenner, så behøver man ikke gå til hverken krammeterapi eller i krammeklub. Så er man selvkørende. Kunsten er at lade være med at have sex, da sex desværre har det med at ødelægge krammevenskabet.

Kort sagt: Der er mange måder at få berøring nok. Jeg kan hjælpe dig til at finde den måde, der passer bedst til dig.

SÅDAN KAN JEG HJÆLPE DIG:

Læs krammebloggen

Book en tid til krammeterapi

Guide: Sådan bliver du krammelækker

Book en tid til relationscoaching

Bliv medlem af Østerbro Krammeklub

Book et foredrag om kramning og sundhed

Læs dokumentation om kramning og sundhed

Læs om relationscirklen

Læs min ‘Krammeguide til mænd’ (gratis e-bog)

Køb ‘Mindful kramning’ (e-bog og lydfil med instruktioner)

Kramning i TV2

Krammeterapi i TV2

 

%d bloggers like this: