Ny Østerbro Krammeklub

Ny Østerbro Krammeklub er en spirituel krammeklub med udgangspunkt i Per Brændgaards koncept om mindful kramning.

Ny Østerbro Krammeklub er grundlagt og ledet af Per Brændgaard, og han varetager selv undervisningen i klubben. Arrangementerne foregår hos ham privat på Østerbro i København.

Ny Østerbro Krammeklub er en religiøs organisation finansieret af frivillige donationer fra medlemmerne. Det religiøse (spirituelle) udgangspunkt er en ny forening af spirituel kristendom, buddhisme og taoisme. Den spirituelle praksis består af meditation, kramning og studier af religiøse tekster med særligt fokus på Det Nye Testamente og de supplerende evangelier. Målet er at følge Jesus og være åndeligt beskyttet af Yeshua (Jesus-ånden). ‘

Vejen er individuel og personlig i et åndeligt fællesskab med ligesindede. Den individuelle vej består i at vække og øge den energi og ånd, der giver indsigt i den spirituelle natur. Ny Østerbro Krammeklub bruger kramning som den centrale vej til at opnå denne indsigt.

Forskellige spirituelle traditioner har forskellige navne på denne energi/ånd. Taoister kalder den jing, chi eller shen. Buddhistiske tantrafolk kalder den kundalini. Spirituelle kristne kalder den Helligånden. Kært barn har mange navn. Det har den kære ånd også.

Det åndelige fællesskab opstår bl.a. via de langvarige, nærværende gruppekram, der opløser illusionerne om selv og ego.


AKTIVITETER

De primære aktiviteter til de formelle arrangementer i krammeklubben er:

 • Guidet meditation: Siddende eller liggende meditation til vækkelse af ‘krammeånden’. Opvarmning til den efterfølgende fysiske berøring: mindful kramning.
 • Gruppekramning: Liggende på madrasser med mulighed for berøring både forfra og bagfra; til opløsning af selvet og sammensmeltning i åndeligt fællesskab med kropslig forankring.
 • Energikramning: Primært mellem to krammepartnere (en mand og en kvinde) til udvikling af spirituel energi via den bevidste udveksling mellem den maskuline og den feminine energipol (som et spirituelt batteri).
 • Krammedating: Mulighed for at finde en krammeven, der matcher.

Derudover vil der være undervisning og instruktion til nye medlemmer, ligesom der vil være god mulighed for hyggesnak, tedrikning og indtagelse af “krammekiks”. Den primære aktivitet er dog den fysiske kramning, der hovedsageligt foregår uden snak og kun ledsaget af krammelyde og rolig baggrundsmusik.

Alle formelle arrangementer starter altid med en guidet meditation uden berøring. Man bestemmer selv, hvad og hvor meget man vil deltage i, og man kan tage hjem når som helst, hvis man er blevet krammemæt. Der er ingen krammetvang.


REGLER I NY ØSTERBRO KRAMMEKLUB

Alle medlemmer bliver informeret om og giver samtykke til disse 10 regler formuleret fra det enkelte medlems perspektiv.

 1. KLUBBENS ART OG FORMÅL. Jeg er informeret om og indforstået med, at Ny Østerbro Krammeklub er en krammeklub for både kvinder og mænd, og at klubben har et spirituelt formål.
 2. AKTIVITETER I KLUBBEN. Jeg er informeret om og indforstået med, at møderne primært består i guidet meditation, gruppekramning og energikramning, hvor alle krammer med alle. Der er også mulighed for “krammedating”.
 3. PER BRÆNDGAARDS ROLLE. Jeg er informeret om og indforstået med, at Per Brændgaard er stifter og administrator af klubben og IKKE min terapeut. Han arrangerer, underviser og deltager i øvrigt på lige fod med mig.
 4. ANSVAR. Jeg er informeret om og indforstået med, at det er mit eget ansvar at kommunikere mine lyster og grænser klart og tydeligt over for andre medlemmer både i og udenfor klubben.
 5. RESPEKT. Jeg er informeret om og indforstået med, at et NEJ til en bestemt kontakt eller berøring altid skal kommunikeres og respekteres – uden at nej’et behøver blive forklaret.
 6. RENHED. Jeg er informeret om og indforstået med, at jeg altid møder op ren, fri for svedlugt, tobakslugt, parfumelugt, hvidløgslugt og dårlig ånde, samt at jeg bliver hjemme ved smitsom sygdom.
 7. PÅKLÆDNING. Jeg er informeret om og indforstået med, at alle aktiviteter i krammeklubben foregår påklædt iført behageligt, blødt eller tyndt tøj efter eget valg.
 8. SEX. Jeg er informeret om og indforstået med, at hvis nogle medlemmer ønsker at dyrke fysisk sex med hinanden, så foregår det frivilligt og udenfor de formelle arrangementer.
 9. ØKONOMI. Jeg er informeret om og indforstået med, at der ikke er noget krav om betaling til krammeklubben, men at jeg kan donere frivilligt efter udbytte og økonomisk formåen.
 10. ALDER OG MYNDIGHED. Jeg er informeret om og indforstået med, at jeg skal være fyldt 18 år og være myndig for at være med i Ny Østerbro Krammeklub.
 11. HILSNER. Når vi hilser på hinanden i Krammeklubben bruger vi hverken kram eller håndtryk. Fysisk berøring reserveres til det meditativt intentionelle med samtykke kommunikeret verbalt eller med kropssprog.

BLIV MEDLEM

Kontakt Per, hvis du overvejer at blive medlem af Ny Østerbro Krammeklub. Så kan I tage en uddybende snak for at finde ud af, om krammeklubben og du er et godt match.


MERE

Oplysning om sundhed, eksistens og politik