Min hemmelige, pinlige lidelse

Min sidste klumme i rækken af personlige bekendelser til Alt for Damerne handler om OCD. Den er på alt.dk nu. Læs den her.OCD_alt_for_damerne_2015-12-10_1043

OCD er en voldsom og absurd angstlidelse, og det er ret så angstfremkaldende i sig selv at stille sig op og være så offentlig om det, som jeg har valgt at gøre nu. Jeg har valgt at gøre det, fordi jeg dels har føler mig (nogenlunde) parat til det nu (efter mange års terapi) og fordi, der er utroligt mange, der går rundt og lider af OCD og andre pinefulde og pinlige lidelser i al hemmelighed. Dem vil jeg gerne hjælpe.

Selvom det kan være utroligt svært at fortælle om sin pinlige pine til andre, så hjælper det at åbne op. Når vi taler om det pinlige og smertefulde, så bliver det mindre pinligt – og det sænker lidelsen ved det hele.

Jeg er ikke en fantastisk solstrålehistorie, der er blevet helt fri for OCD. Jeg har fundet ting, der virker for mig, selvom jeg nogle gange glemmer dem – og jeg er stadigvæk åben for at afprøve nye tiltag. Jeg har fundet en måde at leve med et problem, der åbenbart er kronisk for mig. Det hæmmer stadigvæk min livsudfoldelse i perioder, men sådan er livet åbenbart for mig. Og heldigvis er jeg også meget andet end OCD.

Hvis du vil se det interview med Michael Jenike, som jeg henviser til i klummen, så kan du se det her:

Jeg har tidligere skrevet dette blogindlæg om min OCD-historie.

Lad os tale om det pinlige

Som noget nyt tilbyder jeg nu også foredrag, hvor jeg tager ud og fortæller åbent om min OCD — og mere generelt om pinlige problemer. Det er vigtigt for mange områder af både fysisk og mental sundhed, at vi tør tale åbent om det, vi opfatter som pinefuldt og pinligt. Det er det første og meget vigtige trin i retning af øget sundhed. I mit foredrag bruger jeg mig selv som eksempel og giver mange andre eksempler på pinlige problemer, og hvordan fuld accept af det leder til stor sundhed. Jeg tilbyder også min assistance som OCD-mentor for enkeltpersoner. Kontakt mig for at høre nærmere.

Skriv et svar