Om Per Brændgaard

MISSION

Min mission er at øge den enkeltes sundhedsbevidsthed, så hun eller han kan finde sin egen sunde kurs.

Det betyder med andre ord, at jeg leverer hjælp til selvhjælp.

Jeg forener det bedste fra den videnskabelige tilgang med det bedste fra den holistiske tilgang til sundhed. Jeg tænker ud af boksen og formidler sundhed, så flere mennesker får kendskab til nye, oversete og effektive veje til sundhed.

Min målgruppe er helt almindelige danskere, der ønsker mere sundhed i en stresset hverdag.


BAGGRUND

Jeg har interesseret mig for ernæring og sundhed, siden jeg var teenager i Silkeborg. Jeg flyttede hjemmefra til Sorø i 1991 for at studere til ernærings- og husholdningsøkonom (nu: professionsbachelor i ernæring) på Ankerhus Seminarium (nu: Profesionshøjskolen Absalon).

De første mange år interesserede jeg mig primært for de hardcore fysiologiske aspekter af ernæring og sundhed. Da jeg blev færdig på Ankerhus i 1994 blev jeg ansat på Forskningsinstitut for Human Ernæring på KVL (nu: Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet). Der arbejdede jeg, mens jeg i 1996 begyndte at læse videre, så jeg i 1999 blev færdig med min kandidatoverbygning til cand.scient. i human ernæring.

Mange så et stort forskerlys i mig, og jeg fik et ph.d.-stipendiat fra universitetet, inden jeg havde afleveret mit speciale. Men min indre kommunikatør var begyndt at presse på, så jeg tog orlov for at skrive min første bog (Spis som du vil, Nyt Nordisk Forlag 2000). Til sidst forlod jeg ph.d.-forløbet for at blive ansat som ernærings- og kommunikationskonsulent hos PR-bureauet Mannov.

Jeg var inden da i 1995 begyndt at skrive freelance om ernæring og sundhed til forskellige medier. Det fortsatte jeg med i mange år derefter. Jeg kunne godt lide at sætte mig ind i nye, komplicerede emner og formidle dem til almindelige mennesker på en forståelig og konkret brugbar måde.

I 2006 mødte jeg psykolog og meditationslærer Uffe Damborg. I de følgende år var han min mentor i mindfulness og meditation, og vi endte med at skrive et par bøger sammen om mindful spisning.


FAKTA

Navn: Per Brændgaard Mikkelsen

Titel: Sundhedskommunikatør, cand.scient. i human ernæring

Født: 14. maj 1971 i Silkeborg

Børn: Erica (født 2001)

Civilstatus: skilt

Adresse: Willemoesgade 31, 4. th., 2100 København Ø

Tlf.: +45 26 25 20 10

E-mail: perbraendgaard@gmail.com



CV: FORSKNING OG UDVIKLING

2006-: Selvstændig forskning og udvikling af sundhedskoncepterne små skridt, slankekurs, mindful spisning, mindful kramning og mindful motion.

2010-2016: Tilknyttet Center for Forskning i Eksistens og Samfund på Københavns Universitet på forskningsprojekter om mindfulness, overvægt og livsstilsændring (delta-programmet).

2000: Førsteforfatter på videnskabelig artikel om effekten af protein og kulhydrat på stofskiftet i The American Journal of Clinical Nutrition. Effect of fat-reduced diets on 24-h energy expenditure: comparisons between animal protein, vegetable protein, and carbohydrate.


CV: BOGUDGIVELSER

2018: ‘FRI — En personlig beretning om illusionernes lænker‘. E-bog, eget forlag.

2016: ‘Mindful kramning‘. E-bog, eget forlag.

2016: Kulhydratkuren: Kuren mod overvægt, træthed og mad-stress

2016: 8 meditationer: Instruktion i mindful spisning

2015: Slank på ét sekund: Små ændringer — Stor effekt

2014: Mindful Eating Awareness: Weight Loss With Wisdom (kan købes på Amazon.com)

2013: Slankekurs: 12 trin til et sundt og holdbart vægttab

2012: Mindful spisning: Vægttab med nærvær og nydelse

2011: 10 veje til vægttab

2009: ‘Klinisk vejledning for almen praksis: Opsporing og behandling af overvægt hos voksne‘ (medforfatter). Sundhedsstyrelsen og Dansk Selskab for Almen Medicin.

2009: Små skridt til vægttab – der holder

2005: Hjertens god mad

2005: Mad til rigtige mænd

2003: ‘Kender du tallet? Sænk kolesteroltallet med sund kost – helt enkelt!”. Sandoz.

2002: Den Ultimative Slankeguide: Komplet kostplan til 28 dage

2000: Spis som du vil


CV: FREELANCE SKRIBENT

2017-: Selvstændig blogger på PerBraendgaard.dk

2017-2018: Klummeskribent og blogger, BT

2015-2016: Klummeskribent, ALT for damerne

2007-2016: Brevkasseskribent om ernæring for Samvirke

2011-2013: Klummeskribent om ernæring og sundhed for Femina

2011-2012: Klummeskribent om ernæring og sundhed for Jyllands-Posten

2010-: Skribent om trends inden for ernæring og sundhed for Tid & Tendenser

2008: Skribent om ernæring for DR Sundhed

2007-2011: Skribent om ernæring for Ekstra Bladet

1999-2010: Skribent om ernæring for Netdoktor.dk

2002: Skribent, Ernæringsrådet

2000: Skribent om ernæring for Magasinet M!

1998: Skribent om ernæring for Eurowoman

1997-2004: Skribent om ernæring for Dit Lægemagasin

1996: Skribent om ernæring for Politiken

1996-2009: Skribent om ernæring for I Form

1996-2000: Skribent om ernæring for ALT for damerne

1995-2001: Skribent om ernæring for Workout & Fitness


CD: FOREDRAG

1995-: Foredragsholder for bl.a. Allerød Kommune, AOF, Arla, ARTE, Aakirkeby Idrætsforening, Aalborg Kommune, Ballerup Kommune, Billund Kommune, Biotherm, Blindecenter Bredegaard, Bornholm Hospital, CateringForum, Dalgas Skolen, Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, Dansk Friskoleforening, Dansk Oplysnings Forbund, Den Sociale Højskole, Depressionsforeningen, OCD-foreningen, DSB, envision, Esbjerg Kommune, Falck Healthcare, Faxe Kommune, Ferrosan, Finansforbundet, Fitness Institute, Fnuggeline, Adipositasforeningen, Frederiksberg Forsyning, Gentofte Studenterkursus, Gigtskolen, GlaxoSmithKline, Gribskov Kommune, Halsnæs Kommune, Hansenberg, Helsingør Kommune, Herning Bibliotekerne, Herning Kommune, Hjerneskadeforeningen, HOF, Holstebro VUC, Hundested Aftenskole, Hvidovre Kommune, Holbæk Kommune, Høje Taastrup Kommune, ICD Euroforum, Institut for Sygdomsforebyggelse, Institut for Psykologi, Jyske Bank, Karlslunde Bibliotek, Kellogg’s, Kolding Kommune, Kost- og Ernæringsforbundet, Krogerup Højskole, Køge Kommune, Landbrug & Fødevarer, Landsskatteretten, Lantmännen Schulstad, Levnedsmiddelselskabet, Livsstilshøjskolen Gudum, LOF, Lån & Spar Bank, MaxiPharma, McDonald’s, Mærsk Olie & Gas, Nordfyns Kommune, Novo Nordisk, Næstved Bibliotekerne, Næstved Firma Sport, Ogilvy & Mather, Pfizer, Randers Kommune, Roskilde Kommune, Ryslinge Højskole, SAS, Silkeborg Bibliotekerne, Skanderborg Kommune, Skandinavisk Data Center, Stevns Kommune, Suhrs Højskole, Sundhedsstyrelsen, Thisted Gymnasium, Trekantsområdets Erhvervskvinder, Tune Idrætsforening, Ubberup Højskole, Vallensbæk Kommune, VIA University College, Vordingborg Køkkenet og XXL Rehab.


CV: MEDIER, INTERVIEWS OG DEBAT

1995-: Hyppig optræden i medierne som ekspert og debattør indenfor ernæring og sundhed, bl.a. i TV Avisen på DR1, Aftenshowet på DR1, Go’ morgen Danmark på TV2, Deadline på DR2, P1 Debat, TV2 Lorry, DK4, Jyllands-Posten, Politiken, Berlingske, Kristeligt Dagblad, Søndagsavisen, Samvirke, Helse, Metroxpress, BT, Ekstra Bladet, Alt for Damerne, Femina, In og Q.


CV: PRISER

2013: Nomineret til mad+medier-prisen 2013 i kategorien ‘Akademisk madformidling’

1999: Modtog Kellogg’s Kommunikationspris 1998 for god ernæringsformidling i ugeblade og magasiner


CV: KONSULENTERFARING

1994-: Konsulent og rådgiver for mange forskellige private og offentlige virksomheder, bl.a. Beauvais, Biotherm, Bonduelle, Bryggeriforeningen, Butterflies PR, Hillerød Hospital, Coca Cola, Danske Slagterier, Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus, University College Sjælland, Ernæringsrådet, GlaxoSmithKline, Hill & Knowlton, Hjerteforeningen, Holm Kommunikation, Landbrug & Fødevarer, Lindén Kommunikation, Mannov, McDonald’s, Nationalt Udviklingscenter Mod Overvægt, Naturli’ Foods, Orkla, Outcom, Pharma Vinci, Rostra, Sticks’n’Sushi, Sundhedsstyrelsen, Tulip Food Company, Unilever og Weight Watchers.


CV: UNDERVISERERFARING

2016-2017: Suhrs Højskole, København. Timelærer i faget Sundhed & Ernæring.

2014-2015: At Work Skolen, Frederiksberg. Underviser på Slankekurs Rådgiver og Mindful Spisning kurserne.

2008: Fagligt ansvarlig for udviklingen af uddannelsen til vægtstoprådgiver baseret på små skridt-metoden (for Sundhedsstyrelsen)

2006: Udvikler valgfag i vægttabscoaching (Professionshøjskolen Metropol)

2005: Udvikler international bacheloruddannelse om lifestyle coaching (Professionshøjskolen Metropol)

2004-2006: Etablerer og driver Suhr’s Slankeskole

1994-: Freelance underviser for bl.a. Adipositasforeningen, Ankerhus Seminarium, AOF, At Work Skolen, Aalborg Kommune, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Glostrup, Center for Forskning i Eksistens og Samfund, Center for Sundhedsuddannelser i Nuuk (Grønland), Coca Cola, Dansk Selskab for Almen Medicin, DGI-Byen, DSB, Finansforbundet, Folkeuniversitetet, Gribskov Kommune, Helsingør Kommune, Hundested Aftenskole, Institut for Human Ernæring, Klinik, Krogerup Højskole, Københavns Universitet, Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade, Levnedsmiddelselskabet, Liva Kurser + Konferencer, Lægedage, NUMO, Lægeforeningen,  Praktiserende Lægers Organisation, Psykoterapeutisk Center Stolpegård, Professionshøjskolen Metropol, Rigsrevisionen, Ronnie Handskemager, S.A.T.S., Silkeborg Kommune, Skanderborg Kommune, Social- og Sundhedsuddannelsen i Aarhus, StruerSkolen, Yogacentralen og Aalborg Kommune.

CV: ANSÆTTELSER

2016-2017: Suhrs Højskole, København. Højskolelærer.

2014-15: At Work A/S, Frederiksberg. Underviser, udvikler og leder af Center for Bevidst Sundhed.

2003-06: Ernæring og Sundhed, Københavns Professionshøjskole. Udviklingskonsulent, videncenterleder og underviser.

2000-03: Mannov. Ernærings- og kommunikationskonsulent, chefredaktør.

1994-1999: Institut for Idræt & Ernæring, Københavns Universitet, i faggruppen om overvægt. Ernæringskonsulent.


CV: UDDANNELSE

2007-14: Faglig og person uddannelse/supervision om mindfulness og meditation v/ psykolog og meditationslærer Uffe Damborg, København

2005: Immunity to Change-coaching, Harvard University, Boston, USA

2005: Web-lektor (e-learning), Danmarks Tekniske Universitet, Lyngby

1997-1999: Cand.scient. i human ernæring, Københavns Universitet med speciale om protein og energiomsætning

1996: Suppleringsfag i fysiologi, biokemi og statistik, Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet

1991-1994: Ernærings- og husholdningsøkonom (nu: professionsbachelor i ernæring og sundhed), Ankerhus, University College Sjælland med specialisering i produktudvikling og markedsføring af fødevarer og koncepter samt med speciale om overvægt.