Per Brændgaard anbefaler

Jeg får tit spørgsmål om, hvilke sunde produkter jeg anbefaler, så her får du nogle konkrete produktanbefalinger til din sundhed. Det er alt sammen produkter, som jeg selv bruger for at holde mig holistisk sund.

Per Brændgaard anbefaler disse sunde produkter

Per Brændgaard anbefaler Veggie Frikadeller

Naturli’ Veggie Frikadeller er et lækkersundt alternativ til almindelige frikadeller. Jeg varmer dem i mikroovnen og spiser dem på rugbrød. Proteinerne kommer fra soja (tofu), og der er faktisk en hel del af dem: 17,2 g protein pr. 100 g. Veggiedellerne smager dejligt fedtede – der er knap 10 g fedt pr. 100 g – og fedtet kommer fra sojabønnerne og fra solsikkeolie. Den gode smag kommer fra “naturlig aroma”. Mange løber skrigende væk, når de læser noget med aromastoffer. Men det er der ingen grund til. Især ikke når de er naturlige.

 

 

 

 

Per Brændgaard anbefaler Urtekram Tahin uden saltUrtekrams Tahin uden salt er sund smørelse til brødet. Jeg bruger det f.eks. på rugbrød under de veganske frikadeller. Den ernæringsmæssige fordel ved tahin (sesamsmør) er, at det er baseret på hele frøet og ikke kun olien. Det giver et langt højere indhold af vitaminer, mineraler, proteiner og kostfibre end i de rene, plantebaserede fedtstoffer. Hvis du erstatter almindelig smør (baseret på komælk) med sesamsmør, så vil dit kolesteroltal måske begynde at rasle ned. Dit kredsløb vil takke dig for det.

 

 

 

 

Per Brændgaard anbefaler Apovita D-vitamin

Apovit D-vitamin findes i mange forskellige doseringer, så du kan finde den dosis, der passer til dig. Hvis du fejler noget, der kan skyldes mangel på D-vitamin, så kan du få din læge til at tage en blodprøve og dermed finde frem til, præcis hvilken dosis der er optimal for dig. Jeg tager selv 50 mikrogram pr. dag i vinterhalvåret. Jeg fandt for nogle år siden ud af, at min D-vitamin-status var lav, selvom jeg havde taget D-vitamin (i lavere dosis) som kosttilskud i årevis.

 

 

 

Yogi’s NosebuddyNosebuddy er den næseskyllekande, som jeg selv bruger. Den er større end de fleste andre, så den kan rumme vand nok til at skylle ordentligt igennem. Der medfølger en måleske, så du er sikker på den optimale koncentration af salt. Den sælges af Skandinavisk Yoga- og Meditationsskole.

 

 

Squatty PottySquatty Potty toiletskammel giver den rigtige vinkel til komplet tømning af tarmen. Jeg har købt min hos CoolStuff.dk, og leveringen er gået som smurt. Når du sidder på en Squatty Potty, så bliver din tarm rettet ud, så den får lettere ved at give slip på sit indhold. Det er særligt godt, hvis du har tendens til forstoppelse. Husk også at spise godt med kostfibre, drikke masser af væske og få motion nok.