Om Per Brændgaard

Per Brændgaard (f. 1971) er en af Danmarks mest erfarne eksperter indenfor ernæring og sundhed. Han arbejder i dag som selvstændig blogger, forfatter, foredragsholder, underviser, coach, rådgiver og konsulent med base i København.

Han har arbejdet professionelt med ernæring og sundhed siden 1995, hvor han blev færdig med sin grunduddannelse til ernærings- og husholdningsøkonom (nu professionsbachelor i ernæring og sundhed) fra Ankerhus Seminarium (nu Professionshøjskolen Absalon). Han færdiggjorde overbygningsuddannelsen til cand.scient. i human ernæring på KVL (nu Københavns Universitet) i 1999.

Videnskab, udvikling og kommunikation har været de tre centrale områder i Brændgaards arbejdsliv. Han er en eksperimenterende nytænker, der ikke er bange for at gå imod strømmen og fortælle ubekvemme sandheder. Det har ført til en række nye koncepter og metoder, bl.a. :

  • Små skridt
  • Mindful spisning
  • Mindful kramning
  • Mindful motion
  • Spis sundt uden at lave mad

Per Brændgaard har tidligere været ernæringskonsulent på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, konsulent og underviser på Center for Forskning i Eksistens og Samfund ved Sociologisk Institut på Københavns Universitet, specialkonsulent og underviser på ernærings- og sundhedsuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole, konsulent for ernærings- og sundhedsuddannelsen på Professionshøjskolen Absalon, højskolelærer på Suhr’s Højskole samt innovations- og kommunikationschef på At Work Skolen.

Han har også arbejdet for en række medier som freelance skribent indenfor ernæring og sundhed siden 1995, bl.a. Jyllands-Posten, Politiken, Danmarks Radio, Ekstra Bladet, B.T., I Form, Femina, Alt for Damerne, Euroman, Samvirke, Netdoktor, Workout & Fitness samt Dit Lægemagasin.

Han er endvidere forfatter til flere bøger, bl.a. i samarbejde med Sundhedsstyrelsen, Hjerteforeningen og psykolog Uffe Damborg.

Mere info: