Per Brændgaard

Her kan du danne dig et overblik over Per Brændgaards profil og baggrund.

ERNÆRINGSEKSPERT OG SLANKEGURU

Per Brændgaard er uddannet ernæringsekspert (cand. scient. i human ernæring) med speciale i overvægt. Han har udgivet en lang række artikler og bøger om ernæring, og hvordan man opnår et sundt, effektivt og stabilt vægttab. Han er bl.a. forfatter til ‘Spis som du vil’ (Nyt Nordisk Forlag 2000), ‘Små skridt til vægttab – der holder’ (i samarbejde med Sundhedsstyrelsen, 2009) og ‘Mindful spisning – Vægttab med nærvær og nydelse (med psykolog og meditationslærer Uffe Damborg, Pretty Ink 2012).

Som ‘slankeguru’ begyndte han at forklare, hvorfor og hvordan man kan gå fra slankekur til slankekurs – med små skridt og mindfulness. Det førte til lidt af en revolution i behandlingen af overvægt og overspisning.

HELSEHIPPIE OG KRAMMETERAPEUT

Per Brændgaard har altid været en nysgerrig og undersøgende sjæl. På et tidspunkt begyndt han er forholde sig mere og mere helhedsorienteret til sundhed, og han gik på opdagelse i, hvad der mangler i de fleste moderne danskeres sundhedsmix. Det førte til koncepterne holistisk sundhed og mindful kramning – og nye, selvudnævnte titler som krammeterapeut og holistisk sundhedscoach.

Samtidig blev han mere og mere kritisk i forhold til det herskende syn på sundhed, kost og motion. Han begyndte at tale om madstress, motionsstress, sundhedsstress og kærestestress. Selv gik han fra madlavning til sund færdigmad, fra fitnesscenter til hverdagsmotion og fra monoamori til polyamori. Og det var der overraskende mange, der lod sig provokere af. Hans mener dog ikke, at andre skal gøre, som han gør. Han har bare fundet den vej, der passer bedst til ham. For andre kan det være noget helt andet, der skal til. Det er den proces, som holistisk sundhedscoaching går ud på.

SPIRITUEL LÆRER OG POLITISK AKTIVIST

Per Brændgaards holistiske udvikling måtte jo før eller siden ende i noget med spiritualitet og politik, selvom det har været en lang rejse fra spidskål og pastinak. Arbejdet med mindful spisning og mindful kramning førte naturligt til en almen interesse for spiritualitet. Interessen for de videnskabelige og psykologiske faktorer i folks forskellige opfattelser af, hvad der er sund og usund mad, førte til passioneret interesse for politisk propaganda generelt. Hvis man kan overbevise folk om, at stort set hvad som helst er sundt, så kan man også overbevise dem om, at en hvilken som helst politik er sund ved at bruge de samme skumle metoder.

Per Brændgaards tilgang til spiritualitet er i høj grad baseret på egne erfaringer. Han opfatter sig selv som Jesusfan og antisatanist – og han er også inspireret af buddhisme, taoisme og de shamanistiske opfattelser af visse planters evne til at udvide bevidstheden. Politisk er han især interesseret i propaganda som metode indenfor fred, klima og sundhed.

SANDHEDSSØGER OG SUNDHEDSKOMMUNIKATØR

Sundhedskommunikation har altid været den røde tråd i Per Brændgaards arbejde. Han har en veludviklet evne til at sætte sig ind i komplekse emner og formidle dem til almindelige mennesker på måder, der er lette at forstå og bruge i praksis. Han er ikke bange for at bruge sig selv i den proces, ligesom han heller ikke er bange for at gå imod strømmen og tale om tabuer.

Han opfatter ikke sit liv som en popularitetskonkurrence, snarere som en sandhedskonkurrence, hvor det gælder om at være den, der har det bedste bud på sandheden. Også selvom man kan blive ret så upopulær af det.

MER’ OM PER

Mission: holistisk sundhed med frihed og bevidsthed

CV

Fakta om voldtægtssagen

Medier

Billeder

Følg

Kontakt

Holistisk sundhed med Per Brændgaard