Politik

For ikke så mange år siden syntes jeg, at politik var kedelig. Men så opdagede jeg, at politik handler om magt og motiver, der ofte er skjult. Det forvandlede kedelig politik til en spændende krimi, hvor jeg også selv havde mulighed for at gøre nogle opdagelser og spille en aktiv rolle.

Der er ingen vej uden om politik, hvis man som jeg ønsker at fremme sundheden hele vejen rundt. Og ikke kun sundheden for alle her i Danmark, men også sundheden for alle i hele verden. Det er faktisk umuligt at arbejde med sundhed i praksis, uden at det omfatter politiske aspekter; der er altid noget med magtudøvelse og motiver, både synligt og skjult. Noget så banalt som et kostprogram, et motionsprogram eller et vægttabsprogram er en politisk handling. Når vi bliver bevidste om politikken, så kan vi tage stilling til, om det er den magtudøvelse og de motiver, som vi ønsker at have i vores samfund. Al politik handler i sidste ende om etiske principper og værdier.

Jeg ønsker at fremme SUND POLITIK over alt i samfundet. Jeg definerer sund politik som udøvelse af magt på en måde, der fremmer sundhed for alle, og som er baseret på humanistiske værdier om frihed, fornuft og lighed for alle.

Politikblog

Foredrag om politik

%d bloggers like this: