Privat biografi

Per Brændgaards private interesse for ernæring og sundhed startede i en ung alder. Allerede som 16-årig i 1. G i Silkeborg Gymnasie blev han grebet af en dyb fascination af krop, kost og træning. Han blev stamgæst på biblioteket, i helsekostbutikken og i bodybuilder-klubben Body Style i Silkeborg – og han tog en idrætsmatematisk studentereksamen med god mulighed for at nørde igennem. Favoritsporten som yngre barn var fodbold i den lokale landsbyklub, GIF, Gødvad Idrætsforening, hvor Per var en meget løbeaktiv midtbanespiller, eller ‘forstopper’ som det hed dengang.

Som 19-årig flyttede han i 1994 hjemmefra til Sorø for at påbegynde uddannelsen til ernærings- og husholdningsøkonom på Ankerhus Seminarium. Han havde læst al pensum inden første skoledag, og det markerede starten på en langvarig, meget fokuseret ernæringsfaglig rejse. I de følgende to årtier havde Per 100 % fokus på sit fag og arbejde med meget lidt plads til privatliv og selvransagelse.

I 2015 sprang han ud som polyamorøs og senere bekendte han offentligt, at han har døjet af den psykiske lidelse OCD, siden han var barn. I forlængelse af polyamorien åbnede han en krammeklub og forsøgte at sælge kærlig berøring som selvudnævnt krammeterapeut. Han begyndte også at eksperimentere med “tantra” og mindful sex, hvilket resulterede i en voldsom kundalini-rejsning. Missionen for fri kærlighed og fri sex er dog lagt på hylden nu efter en række MeToo-angreb.

I 2016 fik han, hvad han selv betegner som en politisk vækkelse, og han blev grebet af kampen for sandhed og retfærdighed. Den politiske interesse startede med 9/11 og har siden udvidet sig til flere andre temaer med (afsløring af) løgn, bedrag og propaganda som den røde tråd.

Oprør mod magtmisbrug var et velkendt psykologisk tema for Per Brændgaard, der som barn blev udsat for seksuelt misbrug og voldelige overgreb fra flere voksne, som egentlig havde til opgave at passe på ham.

Interessen for mørket var nærmest medfødt, og det afspejler sig tydeligt i Pers musiksmag, hvor The Cure har været den absolutte favorit siden teenageårene. Det afspejler sig også i hans kunstneriske udfoldelser som lyriker i dag.

Per Brændgaard har haft flere markante spirituelle oplevelser, og forskellige former for dybdegående meditation er blevet en naturlig del af hans hverdag.

I 2000 blev han gift og far til en pige. I 2001 blev han skilt fra moderen, og han har siden 2003 boet på Østerbro i København som engageret weekendfar. Datteren er nu en voksen og selvstændig ung kvinde.

Mere info: