Privat profil for Per Brændgaard

Jeg har også en privat side, og den kan du læse mere om her.

Bekendelser fra et uperfekt menneske

Jeg er i de senere år blevet mere åben om mit privatliv, og hvordan det påvirker mit arbejde og mine faglige interesser. Jeg er i den forbindelse “sprunget ud” offentligt som bl.a. dovendyr (i forhold til motion), fastfoodie (i forhold til madlavning), polyamorøs (i forhold til forhold) og OCD-ramt (i forhold til lidelse). Det bruger jeg bl.a. som afsæt til at nytænke motion (motion for dovendyr), kostråd (man kan sagtens spise sundt med udemad, takeaway, convenience, brød, havregryn og andre former for hurtigmad), tilbyde autentisk krammeterapi og til i det hele taget at styrke min empati for mennesker med problemer.

Børn og familie

Jeg er far til Erica (født 2000). Jeg blev skilt fra moderen i 2001. Jeg indså tidligt, at jeg ikke ønsker mere end ét barn. Jeg er selv født i Silkeborg i 1971, hvor jeg boede indtil 1991 med min far, mor, lillebror og lillesøster. Jeg har siden 2003 boet på Østerbro i København.

Som led i mine eksperimenter med kærlighed har jeg etableret min egen kramilie (sammenskrivning af kram og familie). Den består af mine nærmeste krammevenner med familieagtige titler som krammesøster, krammebror og krammemor. Det er ret hyggeligt. 🙂

Kærlighed og forhold

Jeg indså i starten af 2015, at jeg er polyamorøs (flerelskende). Det betyder, at jeg trives bedst med at have mere end én kærestelignende relation ad gangen i fuld åbenhed for alle parter. Jeg bruger ikke begrebet ‘kæreste’, da det er kulturelt belastet i forhold til min kærlighedsstil. Jeg foretrækker alternative betegnelser som f.eks. ‘hjerteelsker’.

Jeg er ikke på nogen mission om at få andre til også at blive polyamorøse, men jeg vil gerne inspirere andre til at tænke ud af boksen omkring kærlighed og forhold. Hvis jeg har en mission om kærlighed, så er det at sætte kærligheden fri. Både den almindelige kærlighed og den spirituelle kærlighed. Når man sætter den almindelige kærlighed fri fra normerne, så kan man mærke, hvad man helt ærligt trives bedst med. Når man sætter den spirituelle kærlighed fri, så opløser det konflikter og baner vejen for fred.

Fred og politik

Jeg er aktiv i den nye fredsbevægelse i Danmark, hvor jeg bl.a. deltager i møder i den virkelige verden og spreder fredsbudskaber på de sociale medier.

Tiden i dag minder på mange måder om slutningen af 1960’erne. Dengang var der en aktiv fredsbevægelse med protester mod Vietnam-krigen. Antikrigs-demonstrationerne var en vigtig årsag til, at den meningsløse krig blev standset. I dag er USA igen involveret i absurde krige, men den folkelige fredsbevægelse er meget mindre i dag. Vi er nogle stykker, der prøver at få den i gang igen på fuld styrke med musik, kram og demonstrationer.

Jeg er blevet lidt af en fredspolitisk nørd, og jeg har her på PerBrændgaard.dk en underside med mine vigtigste pointer om fredspolitik.

Musik

I de første måneder i 2017 havde jeg en tilbagevendende drøm, at jeg spillede guitar. Altså en helt konkret drøm om natten. Da drømmen bare blev ved, så gik jeg i august ned i kælderen og gravede en spansk guitar frem, som jeg havde købt for fem år siden. Dengang prøvede jeg at lære at spille guitar, men jeg gav hurtigt op, da det dengang var komplet umuligt for mine fingre. Nu ville jeg så give guitaren en chance igen, og vi taler altså om at starte som total begynder, der absolut intet kunne!

Til min store overraskelse så gik det meget bedre denne gang. Hjulpet på vej af lidt god pot fra Samsø, så kunne mine fingre pludselig godt finde ud af at placere sig rigtigt. Og så kan man jo lære meget fra YouTube, Ultimate-Guitar.com og National Guitar Academy. Jeg har øvet en time om dagen siden da, og min læringskurve har været så stejl, at jeg nu også er begyndt at lave mine egne sange. I skrivende stund arbejder jeg på fire sange, så der er måske snart til en EP… 🙂

Musik har altid været en vigtig del af mit liv, men indtil for nylig mest som lyttende og ikke som udøvende (lige bortset fra et par år med blokfløjte i folkeskolen…). Jeg er bl.a. gammel fan af The Cure.