Professionel polyamorøs

Januar 2015 sprang jeg ud som polyamorøs. Jeg satte kærligheden fri og tillod mig selv at have kærlighedsforhold til flere kvinder samtidig i fuld åbenhed for alle involverede. Det har været en meget interessant og lærerig rejse om kærlighed, seksualitet, tilknytning, jalousi og relationer i både mit eget og andres liv.

Hvad har jeg så lært af det polyamorøse eksperiment?

Jeg har lært, at mange, der kalder sig polyamorøse, reelt er polyseksuelle. De ønsker at have seksuelle forhold til flere samtidig, men de ønsker ikke, at det skal være reelle kærlighedsforhold. De er polyseksuelle og monoamorøse, hvis vi forstår ’amori’ som kærlighed. De lever typisk med en kæreste og en eller flere seksuelle partnere ved siden af i det, de kalder et åbent forhold. Det har jeg afprøvet og indset ikke er noget for mig, men jeg forstår godt dem, der ønsker at leve sådan.

Jeg har lært, at mange kobler deres behov for kærlig berøring med flere andre mennesker til lyst til sex med flere, hvor behovet reelt handler om berøring og ikke sex. Det skyldes nok, at vi lever i en så seksualiseret berøringskultur. Jeg har lært at holde de to ting adskilt – berøring og sex – så jeg kan nyde helhjertet berøring med flere kvinder uden sex. Jeg har lært, at jeg er polykrammer og ikke polyseksuel, og mit polyamorøse eksperiment udviklede sig hurtigt til primært at være et polykrammeeksperiment.

Jeg har også lært, at der findes en zone mellem kram og sex med polaritet og energi mellem nogle mennesker, som man kan udvikle, nyde og være i uden nøgenhed, sex og begær – og uden at skabe jalousi hos min kæreste. Jeg har lært, at jalousi i polyamori håndteres bedst ved at vælge en åbensindet kæreste, der har en naturlig forståelse for flerkærlighed, ved at respektere hendes og mine grænser, samt ved at omfavne jalousi-følelsen med endnu mere kærlig venlighed og ubetinget godhed. Det er meget vigtigt, at man er et match i kærlighedsstil, da det ellers kan være særdeles stressende. Folk er generelt meget lidt bevidste om, at der findes forskellige kærlighedsstile, ligesom der findes forskellige seksuelle orienteringer og præferencer.

Jeg har lært, at mange straks tænker på ’sex’ og ’kærester’, når jeg bruger ordet ’kærlighed’, og det gør det svært at trænge igennem med budskabet om fri kærlighed. Det handler nemlig for mig slet ikke om at have flere kærester eller sexvenner. Det handler simpelthen om kærlighed. Ren og skær kærlighed. Ikke den romantiske, erotiske, betingede kærlighed, men den spirituelle, begærløse, ubetingede kærlighed. Buddha og Jesus har været mine to primære inspirationskilder til at forstå den spirituelle kærlighed, næstekærligheden og den ultimative kærlighed, som er fjendekærligheden.

Jeg har lært, at alle kvinder er dejlige at kramme med. Gamle, unge, tykke og tynde. Den eneste undtagelse er rygere. Jeg kan simpelthen ikke nyde at kramme, når der samtidig er den ubehagelige lugt af cigaretrøg. Jeg kan godt være mindful med det, og det forstærker blot min erkendelse af, at rygerkram er ubehageligt. Det har jeg sagt til flere rygende kvinder i min krammeklub, der så er kommet tilbage med nyvasket tøj og uden at ryge på vejen, og så har de været lige så dejlige at kramme med som de andre.

Gennem det sidste år har jeg arbejdet professionelt med krammemeditation og krammeterapi med særdeles positive tilbagemeldinger fra mine deltagere og klienter. Det er ikke nok med viden og teknik som krammeterapeut. Man skal gå helhjertet ind i det, hvis det skal virke og give folk en god oplevelse. Det falder mig meget naturligt at gøre det, og jeg har efterhånden indset, at jeg er en slags professionel polyamorøs, hvis man kan være det. Det er ren kærlighed, jeg formidler via meditation, kram og berøring. Det virker, fordi kvinderne mærker, at det er ægte. Det er ikke blot et spørgsmål om massageteknik, selvom der selvfølgelig også er noget rent teknisk på spil. Det primære er at have ånden med i det.

Jeg har også krammet med en del mænd i mine workshops, og der har også været et par mænd, der har gået til individuel krammeterapi hos mig. Det er min erfaring, at mænd har svært ved at kramme helhjertet med andre mænd, hvorimod kvinder ofte har let ved at kramme med andre kvinder. Det kan der være mange årsager til, bl.a. den udbredte homofobi blandt heteroseksuelle mænd i Danmark. Som led i mine private kærlighedseksperimenter så har jeg også mediteret på mine egne homofobiske tanker, som jeg nu har sluppet, og jeg har undersøgt, hvorvidt jeg selv har homoerotiske lyster. Efter at have gransket mit sind grundigt, så kan jeg desværre kun komme i kontakt med ganske lidt homolyst, som ikke er nok til polaritet og energiudvikling med mænd. Det kan være, at det ændrer sig med tiden. Jeg har lært, at det er vigtigt at acceptere, hvordan man har det nu og samtidig være åben for, at det på alle måder kan ændre sig fremover. Man skal ikke holde fast i noget, man var engang, hvis man reelt har forandret sig.

Mens jeg nu arbejder som professionel polyamorøs, så har jeg privat kun én super dejlig kæreste. Vi er åbne for at eksperimentere med ting sammen, som vi begge har lyst til, og som kan berige vores tætte kæresteforhold.

Skriv et svar