Relationscirklen

Relationscirklen illustrerer forskellige typer af sociale relationer med trinvis udvikling af intimitet.

Du kan bruge relationscirklen til at blive bevidst og kommunikere om dine relationer.

Relationscirklen illustrerer også princippet om bevidst og trinvis udvikling af relationer: Man starter udefra og går gradvist ind mod midten – i sit eget tempo – mens man inkluderer alle de forudgående, ydre lag. Man går så langt, som man selv og den anden ønsker. Målet er ikke at komme så langt ind mod midten som muligt. Målet er at være lige præcis der, hvor man har den sundeste og mest nærende relation med hver enkelt person.

Relationscirklen

Relationstyper i relationscirklen

Relationscirklen omfatter fem relationsniveauer:

Snakkeven: En snakkeven er en ven, som du snakker med uden særlig meget fysisk kontakt. Alternativ betegnelse: Platonisk ven.

Krammeven: En krammeven er en snakkeven, som du har en høj grad af bevidst, rolig, fysisk berøring med.

Energiven: En energiven er krammeven, som du udvikler polaritetsenergi sammen med. Det er den energi, der opstår, når det feminine og maskuline aspekt mødes i berøring.

Sexven: En sexven er en energiven, som du har fysisk sex med. Alternativ betegnelse: Hjerteven (hvis det seksuelle er drevet af hjerteenergi).

Elsker: En elsker er en sexven, som du har et romantisk forhold med. Det romantiske forhold er karakteriseret ved forelskelse, projektion og  tilknytning. Alternativ betegnelse: Kæreste (en elsker med ekstra stor tilknytning, identitet og fællesskab).

Vigtigt: Hver relationstype ind mod midten inkluderer alle de forudgående relationstyper. En elsker er også en sexven, en energiven, en krammeven og snakkeven. Osv.

OBS: Dette er mine forståelser af begreberne som udgangspunkt for samtale og udvikling. Der er naturligvis plads til andre forståelser og begreber også. 🙂

Relationscoaching med relationscirklen

Relationscirklen er et godt udgangspunkt for samtale og coaching om udvikling af bevidste, sunde og nærende relationer. Her er forslag til gode spørgsmål, som du kan prøve at stille dig selv:

  • Hvem og hvor mange har jeg nu i hver af de fem relationstyper?
  • Hvem og hvor mange ønsker jeg at have i hver af de fem kategorier?
  • Hvem ønsker jeg at gå et trin længere ind mod midten sammen med?
  • Hvem ønsker jeg at gå et trin længere væk fra midten sammen med?
  • Hvordan har jeg det med den måde, som min partner har det med sine relationer?
  • Hvad er et lille skridt, jeg kan tage i dag i retning af de relationer, som jeg ønsker?

Tænk ud af boksen og ind i cirklen. 🙂

Book en tid til relationscoaching

%d bloggers like this: