Sådan får du en sund farkrop

Her er min guide til den sunde farkrop.

1. Hjælp andre
Brug mere tid og energi på at hjælpe andre. Det kan f.eks. være dine børn, men det kan også være andre. Gå mindre op i dig selv og din krop.

2. Hold op med at træne
Hold op med at træne, med mindre din træning er drevet af dybtfølt venlighed, eller at du virkelig reelt godt kan lide det. Meld dig ud af fitnesscentret. Sælg din tricykel. Eller hvad der nu skal til.

3. Dyrk motion med mening
Bevæg kroppen på måder, der giver reel mening eller nydelse. Gå eller cykl som transport. Leg med dine børn. Lav havearbejde. Dyrk sex med morkroppen. 30-60 minutter om dagen og mindst 10 minutter pr. gang.

4. Drop kure og mærkelig mad
Lad være med at være på stenalderkost eller andre mærkelige kure. Spis helt almindelig mad, som dine børn også kan lide.

5. Hold op med at være bange for mad
Hold op med at være bange for noget som helst i din mad. Spis roligt både brød, kartofler, slik, pizza og fastfood. Hvis du vil være bange for noget, så vær bange for dine børns sikkerhed og fremtid, selvom det næppe heller hjælper noget.

6. Vælg almindelig mad, der er sundere
Gør den mad, du selv og dine børn virkelig godt kan lide sundere. Vælg sundere brød, sundere pølser, sundere pizza, sundere burger og sundere slik. Alt findes i sundere udgaver. Vågn op og vælg bevidst. Tag små skridt.

7. Lev sundt nok hele vejen rundt
Sund mad og motion er vigtigt, men sundhed er meget mere end det. Tænk på hele din livsstil og husk også din mentale og sociale sundhed. Hvis du har et sundhedsproblem, så gør noget ved det. Hvis du ikke har et sundhedsproblem, så lad være med at spilde din energi på bekymringer og kropsidealer.

8. Lad den lækre farkrop opstå af sig selv
Lad være med at presse din krop til at se ud på en bestemt måde eller præstere noget særligt. Slap af, lev så sundt som muligt hele vejen rundt og lad din sunde og lækre farkrop opstå spontant som følge af det. Hvis “dine” kvinder ikke synes, at din farkrop er lækker, som den er, så skift kvinderne ud i stedet for din krop.

Skriv et svar