Book en gratis forsamtale til krammeterapi eller krammeklub

Sådan undgår du seksuelle undergreb

Når jeg ser tilbage på de sidste par år, så har jeg begået seksuelle undergreb mod en del kvinder. Jeg ved ikke helt, om det er noget at undskylde. Det er bare en konstatering.

Jeg har ofte befundet mig i intime situationer med kvinder, hvor jeg bare ville kramme tæt og længe. De er så bagefter blevet sure over, at jeg ikke har taget initiativ til sex. Ikke engang kys. Jeg har talt med flere af dem om det, og de føler det nærmest som et seksuelt undergreb. De kommer i tvivl om deres lækkerhed, når en mand ikke presser på for sex, når han har muligheden, og hun har lyst.

Accepter frygten for seksuelle undergreb

Seksuelle undergreb mod kvinder er et overset problem, da frygten for det afholder mange både kvinder og mænd for at dyrke ikke-seksuel kramning med hinanden. Det går ud over sundheden.

Manden frygter at ende i en situation, hvor han føler sig presset til at presse på for sex. Fordi han selv har lyst, fordi kvinden har lyst, og fordi den moderne, frigjorte seksualkultur dikterer det. Der er ligesom ikke et rum til det ikke-seksuelle, helhjertede, langvarige fysiske samvær mellem mand og kvinde. Men det er ikke altid gavnligt at gøre det, man har lyst til.

Manden vælger så den strategi ikke at placere sig i de situationer, med mindre han ønsker sex. Det betyder, at han er svær at lokke til ikke-seksuel kramning. Han lukker simpelthen af for den mulighed for berøring. Sikkert også at frygt for, at lysterne skulle tage over, så han kommer til at presse kvinder til sex, som ikke har lyst til det. Her er det så, at mænd skal turde udsætte kvinder for flere seksuelle undergreb. Og kvinder skal åbne sig for muligheden for, at de faktisk godt kan ligge og kramme tæt med en mand i lang tid, uden han begynder at tage tøjet af en.

Jeg vil derfor opfordre både kvinder og mænd til at være mere bevidste om både seksuelle overgreb og undergreb. Løsningen på begge problemer er bevidsthed og kommunikation. Mindful kramning er en god og konkret måde at træne det på.

Sådan undgår du seksuelle undergreb

 

Skriv et svar