Slank med Per Brændgaard

Slank

Drømmer du også om at blive slank? Så kan jeg hjælpe dig. Den bedste hjælp vil måske overraske dig.

Hvad vil det sige at være slank?

Jeg har arbejdet i årtier med mennesker, der ønsker at blive slanke. Det er min erfaring, at ønsket om at tabe sig ofte er drevet af urealistiske forventninger om, hvad vægttabet vil føre til. Disse urealistiske forventninger er indlært fra kulturen, medierne og slankeindustrien. Den anden side af sagen er fejlagtige antagelser om, at “overvægt” er årsagen til alle mulige psykologiske, sociale og eksistentielle problemer, der absolut intet har med vægten at gøre. Det er vigtigt at få disse kollektive misforståelser udredt, så den enkelte kan gå til sin slankeproces på en realistisk måde.

Vægttab kan være sundt

Der er ganske vist mange danskere, som det formentlig ville være reelt sundt for, hvis de gik ned i vægt. Hvis man har for meget fedt på maven, så stiger risikoen for især type 2-diabetes. For meget fedt på kroppen kan også forringe den fysiske sundhed og livskvalitet på flere andre måder.

Hvis et vægttab skal være sundt, så skal det være varigt. Til gengæld behøver man ikke tabe vildt mange kilo, før der kommer store fysiologiske sundhedsgevinster. Det vigtigste er, at man ikke spilder sin tid og energi på slankemetoder, der giver yo-yo-vægt.

Fra slankekur til slankekurs

Jeg anbefaler alle, der ønsker at blive slanke at droppe alle slankekure og gå på en individuel slankekurs i stedet for.

Slankekurs betyder, at du starter, hvor du er, altså i dine sædvanlige vaner. Derfra tager du små skridt, dvs. laver gradvise ændringer i dine vaner og valg, som du selv oplever som små, men som over tid kan føre til betydeligt vægttab. Der findes uendeligt mange forskellige små skridt, der kan føre til varigt vægttab. Det, der er små skridt for den ene, kan være ingen eller for store skridt for en anden. Det afhænger af den enkeltes udgangspunkt, livsomstændigheder og muligheder. Den bedste slankekurs er derfor altid individuel.


Lær min holistiske slankemetode

Du kan lære min holistiske slankemetode via et unikt email-slankekursus, som jeg har udviklet.

Book en tid til slankecoaching

Du er velkommen til at booke en tid hos mig til individuel slankecoaching. Det foregår enten som personligt møde på Østerbro i København eller på afstand via telefon eller videosamtale.