Spirituel profil

Peer Brændgaard har haft en række spirituelle oplevelser, der har formet hans syn på sundhed, politik og livets mening.

Med risiko for at blive opfattet som tosset har Peer Brændgaard været åben om nær-døden-oplevelser med nærkontakt med Lyset som barn, og som voksen oplevelser af at blive guidet af en ånd (eller engel) og være ord-kanal for ånden af Jesus Kristus. Han har også erfaret, hvordan den åndelige essens under simpel, dyb meditation på åndedrættet kan svæve væk fra kroppen op og ud i universet. Han har ligeledes erfaret nær-Nirvana-tilstande af intens fryd under koncentreret meditation.

Nær-døden-oplevelsen kom som ca. 13-årig, da han blev kvalt af to mænd, der gennem en årrække havde misbrugt ham seksuelt og med trusler om at slå ham ihjel. De overfaldt ham i en seng med nær-døden-oplevelsen til følge, da de havde hørt, at han og en veninde ville sige det til nogen.

Annonce:
Deltag i politisk privatcafé med foredrag om Holistisk Sundhed 7/10 i København Mere info

Han har ligeledes erfaringer med spirituelle oplevelser efter indtagelse af cannabis og psykedelika, ligesom han har omfattende erfaring med kram og sex med et spirituelt formål om at vække og transformere den seksuelle energi til sammensmeltning med det åndelige Lys.

Baseret på disse erfaringer samt teoretiske studier af spiritualitet og religion har han etableret Lystro som en spirituel retning.

Det er Peer Brændgaards opfattelse, af det tantriske aspekt i spiritualitet handler mindst lige så meget om samfund og politik, som det handler om kram og sex. Han mener, at Jesus bør være vores rollemodel med særligt fokus på betydningen af at bruge Ordet til at sige fra overfor uretfærdighed, undertrykkelse og bedrag. Det er ikke nok at tro på Jesus; vi skal også handle som Jesus – og omfavne risikoen for at ende på korset, som han gjorde.

Brændgaard og Lystro er også inspireret af buddhisme, taoisme og shamanisme.

I relation til sundhed har han omfattende erfaring med mindfulness i en sekulær kontekst, der kan rummes af humanistisk psykologi uden spirituelle-religiøse overtoner.

Privat profil