Manifest for sund sul

For nogle måneder siden mødte jeg psykolog Michelle Angelica Kaptain i Aalborg. Vi blev enige om at gøre noget sammen for at fremme et fysisk og psykisk sundere syn på “overvægt”.

Vi har nu sammen udarbejdet dette manifest. Vi håber, det vil sprede frihed og glæde. Del det gerne i dit netværk med dem, du mener kunne have godt af at tænke mere i denne retning.


MANIFEST FOR SUND SUL

1. Hold op med at tro at alt bliver godt, hvis du blev slank. Du er lige så fucked, hvis du blev slank.

2. Dit selvværd har ikke noget at gøre med, hvor meget sul du har på kroppen. Dit selvværd har noget at gøre med, hvordan du har det med dig selv.

3. Sul er sundt. Det er sundt at kunne deponere overskydende energi som fedt i fedtcellerne. Så længe fedtet slapper af i fedtcellerne, gør det ikke skade.

4. Slankekure er usunde for både krop og sjæl. Slankekure giver stress og får fedtet til at fare ud af fedtcellerne, så det gør skade. Spis sundt og med nærvær i stedet for. Og nyd det!

5. At være slank er ikke det samme som at være sund og smuk. Man kan sagtens være slank og usund – og grim.

6. At have sul på kroppen er ikke det samme som at være usund og grim. Man kan sagtens være sulrig, supersund og tæskelækker.

7. Selvomsorg kommer ikke af selvhad, men af selvglæde. Og kærlighed. Masser af kærlighed.

8. Stil dig nøgen foran et spejl hver dag og se dit sul i øjnene. Og elsk det!

9. Sul er sexet. Sul giver former. Mænd foretrækker generelt kvinder med mere sul på kroppen, end kvinderne selv tror. Og sul giver pondus og hygge til en mandekrop.

10. Hold op med at dyrke motion for at tabe dig. Bevæg dig for at mærke glæden i kroppen. Find noget, der gør dig glad, uanset om det er golf eller tango.

Michelle Angelica Kaptain, cand. psych. og Per Brændgaard, cand.scient. i human ernæring

Aalborg og København, 10. august 2014

keep-calm-and-love-your-curves-24

Skriv et svar