Gå til krammecoaching hos Per Brændgaard

Sundhed

Alt, hvad jeg laver, handler på en eller anden måde om sundhed.

Med afsæt i WHOs og Sundhedsstyrelsens definition af sundhed, så definerer jeg sundhed som en tilstand af velvære, energi og frihed hele vejen rundt, dvs. både fysisk, mentalt, socialt og globalt. Sundhed er en grundlæggende ressource for både individer og organisationer. Sundhed sænker risikoen for sygdom, og det forbedrer evnen til at håndtere sygdom.

Jeg har i en årrække interesseret mig både for hvad sundhed er, og hvordan sundhed bør fremmes. Sundhed skal efter min opfattelse fremmes med metoder, der i sig selv er sunde. Det vil sige som i sig selv er forbundet med velvære, energi og frihed. På den måde bliver både målet og midlet sundt. Målet er bæredygtig sundhed fri for sundhedsstress for så mange mennesker som muligt.

Min metode starter og slutter med bevidsthed. Det omfatter:

  • Vækkelse af den menneskelige bevidsthed hos den enkelte.
  • Bevidsthed om forskellen på ægte sundhed og falsk sundhed (falsk sundhed er det, der udgiver sig for at være sundhed, men som ikke er det)
  • Bevidsthed om sundhedsmæssige konsekvenser i fremtiden af forskellige valg i nutiden.
  • Nærvær i hverdagen med særligt fokus på de små ting.
  • Bevidsthed om motivation, lyst og nydelse.
  • Bevidsthed om krop, sansning, tanker, følelser, adfærd og relationer.
  • Bevidsthed om kærlig-venlighed som den dybeste drivkraft for al sundhed.
  • Vækkelse af den menneskelige bevidsthed hos den enkelte, hver gang den forsvinder.

Sundhedsbevidsthed gør den enkelte i stand til at vælge sig frem og tage små skridt på en sund kurs. Hver enkelt kan finde sin egen måde at være sund på. Sandheden om sundhed er, at man kan være på mange forskellige måder. Det er kun den enkelte selv, der ved, hvilken måde der passer bedst til ham eller hende. Sundhedsbevidsthed gør også den enkelte i stand til at indse, hvornår man har brug for hjælp.

Sundhed er en helhed, der bliver påvirket af mange forskellige faktorer i et kompliceret samspil. Det gælder også indenfor den fysiske, livsstilsmæssige del af sundheden. KRAM (kost, rygning, alkohol og motion) er et skridt i retning af at tænke mere holistisk (helheds- og samspilsorienteret) om den fysisk sunde livsstil. Jeg går videre fra KRAM til KRAMS og supplerer med en række sundhedsfaktorer, der alle begynder med S, bl.a. stress, søvn, slank, sjov, sol, stoffer og sex.

HJÆLP TIL MERE SUNDHED

Sådan kan jeg hjælpe dig eller din organisation til mere sundhed:

Læs min sundhedsblog

Book en tid til personlig sundhedsvejledning

Book et sundhedsforedrag

Sundhed
Sundhed er meget mere end at være slank

 

 

:: Ernæring og sundhed med mere

%d bloggers like this: